WEG | Voltigeurs voor het eerst de strijd aan in landenwedstrijd

WEG | Voltigeurs voor het eerst de strijd aan in landenwedstrijd

Carola Sneekes op de Wereldruiterspelen in Caen - Foto: Hippo Foto

Vandaag beginnen de eerste wedstrijden voor de voltigeurs en para-ruiters op de World Equestrian Games in Tryon. De voltige heeft dit jaar een nieuwe opzet, voor het eerst zijn er ook medailles voor landenteams te verdelen. Het klassement daarvoor wordt opgemaakt aan de hand van de resultaten van twee solo voltigeurs en een team.

Dicht bij de top

Bondscoach Diana van Klaveren rekent er niet op dat haar voltigeurs in deze eerste landenwedstrijd al een medaille kunnen halen, maar verwacht wel dat haar voltigeurs dicht bij de top kunnen komen. Als solo komen Claire de Ridder en Carola Sneekes in actie. Carola maakt ook deel uit van het landenteam, met longeur Cynthia Danvers.

Veel medailles

Maar liefst 142 atleten uit 17 landen verschijnen aan de start van deze discipline, die plaatsvindt in de indoor arena. Medailles zijn te winnen voor solo voltigeurs (heren en dames), teams, landenteams en duo’s. Alle medailles worden verdeeld aan de hand van het gemiddelde van meerdere onderdelen. Het Nederlandse voltige team bestaat uit Claire de Ridder, Christina Tetteroo, Carola Sneekes, Marjo Sneekes, Esther Sneekes, Roxanne Ruigrok en Dianne ter Meulen.

De uitslagen en tussenstanden zullen hier te volgen zijn. Zowel voor de voltigeurs (teams) als de para-ruiters (Grade IV) beginnen de wedstrijden om half 10, locale tijd. In Nederland is het dan 15.30 uur.

Bron: KNHS

Reacties