WEG kiest Brooke Hospital als liefdadigheidsdoel

WEG kiest Brooke Hospital als liefdadigheidsdoel

Er is een parallel tussen de Wereldruiterspelen in Tryon en werkpaarden. Daarom heeft de FEI heeft Brooke gekozen als partner voor de WEG, die worden gehouden van 11 t/m 23 september 2018. De liefdadigheidsorganisatie behoeft weinig introductie: het is het internationale goede doel dat het leven van werkpaarden, -ezels en muildieren in ontwikkelingslanden beschermt en verbetert.

Brooke heeft het partnerschap te danken aan mede-oprichter van de Wereldruiterspelen, Katherine Belissimo, die sinds 2016 in het bestuur van Brooke USA zitting heeft. Deze tak van Brooke richt zich vooral op de dieren en hun eigenaren in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika door fondsen op te zetten en direct hulp te bieden in die gebieden waar die het hardst nodig is.

Brooke Bricks

In Tryon zal een wandelpad, Brooke Breezeway, gebouwd worden dat herinnert aan het goede werk dat Brooke verricht. Het pad zal bestaan uit ‘Brooke Bricks’ ter ere van zowel het geweldige evenement als alle werkpaarden over de hele wereld. De met de hand vervaardigde bouwstenen kunnen ook gekocht worden via de nog te lanceren website BrookeBricks.org, en in het wandelpad worden opgenomen ter gedachtenis aan een persoon, paard of organisatie.

Thebrooke.org / Hoefslag

Foto: Brooke

Reacties