WEG I Italiaan Alberto Zorzi niet naar Tryon

WEG I Italiaan Alberto Zorzi niet naar Tryon

0 383
LGCT Rome
Alberto Zorzi en Fair Light tijdens de LGCT GP in Berlijn (foto: LGCT/Stefano Grassi)

Na het Zwitserse en het Ierse springteam, moet nu ook de Italiaanse  equipe het tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon doen zonder een van haar toppers. Alberto Zorzi, de nummer achttien van de wereld, heeft zich af moeten melden

Het beste paard van Zorzi, de 13-jarige merrie Fair Light van’t Heike (v Vigo D’arsouilles), waarmee hij in juli nog de Grote Prijs van Berlijn op zijn naam schreef, is niet fit, laat bondscoach Duccio Bartalucci weten.

Het Italiaanse team bestaat nu nog uit Luca Marziani (Tokyo du Soleil), Emanuele Gaudiano (Chalou), Piergiorgio Bucci (Diesel) en Lorenzo de Luca. Welk paard De Luca meeneemt naar de VS is nog niet bekend. Daarvoor komen meerdere paarden in aanmerking.

Darragh Kenny

De Ierse ruiter Darragh Kenny zegde eerder al af. Zijn 13-jarige merrie Babalou (v Balou du Rouet) onderging vrijdag een koliekoperatie. Teamchef Rodrigo Pessoa heeft in zijn plaats Shane Breen opgeroepen. Hij zal de 7-jarige Ipswich van de Wolfsakker rijden. Deze combinatie won in juni de Global Champions Tour in Monaco.

Het Ierse team bestaat verder uit Cian O’Connor (Good Luck), Paul O’Shea (Skara Glen’s Machu Pichu) en Shane Sweetnam (Chaqui Z). Als reserve reist Michael Duffy met Top Contender mee.

 

Bron: St-Georg

Foto: LGCT/Stefano Grassi

Vergelijkbare artikelen

Reacties