WEG I Ierse reserve niet naar Tryon vanwege Florence

WEG I Ierse reserve niet naar Tryon vanwege Florence

0 638

De eigenaren van EFS Top Contender (v Contour), het toppaard van springruiter Michael Duffy, laten hun paard niet naar Tryon vliegen om zijn rol als reserve in te vullen tijdens de Wereldruiterspelen. Ze vinden het vanwege de orkaan Florence niet veilig om te vliegen, meldt Horse & Hound.

Eigenaren Graham en Ben Dalton verklaarden dat ze niet van plan waren hun 12-jarige hengst naar de andere kant van de wereld te laten vliegen, waar een potentiele catastrofe dreigt. ‘Deze beslissing was niet makkelijk,’ laten ze weten.

Veiligheid prioriteit

‘We verontschuldigen ons bij het Ierse team en bij Michael. We begrijpen dat de weersvoorspellingen niet duidelijk aangeven waar Florence precies toe zal slaan, maar de veiligheid van ons paard is onze grootste prioriteit. Overigens trekken we de beslissing van andere ruiters en eigenaren, die wel naar de VS vliegen, niet in twijfel. Maar voor ons is geen enkele wedstrijd het waard om risico’s te nemen met ons geliefde paard.’

De overige vier paarden van het Ierse team zijn intussen veilig in de VS geland. De springruiters komen op woensdag 19 september voor het eerst aan de start.

Bron: Horse & Hound

Foto: Remco Veurink

Reacties