WEG I Herstart endurance vanwege chaotisch begin *video*

WEG I Herstart endurance vanwege chaotisch begin *video*

marijke visser tryon endurance

De endurance van de Wereldruiterspelen in Tryon wordt om 17.15 uur Nederlandse tijd herstart. De eerste 40 kilometer zijn inmiddels verreden, maar omdat sommige deelnemers veel te laat vertrokken vanwege de chaotische start, is er een herstart ingelast.

De wedstrijd heeft door deze beslissing een poos stilgelegen. De ruiters gingen om 07.00 uur Amerikaanse tijd (13.00 Nederlandse tijd) al rijden en hebben nu dus pas een kwart van het parcours verreden.

Verkeerde kant

In een verklaring van de FEI staat dat enkele teams door de officials de verkeerde kant uit zijn gestuurd. ‘Omdat er geen ruimte is om de wedstrijd op een ander moment opnieuw te laten verrijden, moeten we helaas deze pragmatische maatregel nemen.’

Voortvarend begin

Marijke Visser begon voortvarend en reed in de kopgroep. De andere amazones van Team NL reden daar iets achter in het enorme deelnemersveld van ruim 100 combinaties.

De herstart van het WK endurance is 45 minuten nadat de laatste deelnemer de eerste loop heeft uitgereden en gaat over de resterende 120 kilometer.

Naar aanleiding van de onduidelijkheid over het verloop van de wedstrijd, plaatste Ahmed Al Hammadi uit de Verenigde Arabische Emiraten onderstaande video op Facebook.

Geplaatst door Ahmed Al Hammadi op Woensdag 12 september 2018

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties