WEG I Teamgoud voor Nederlandse para-dressuurruiters

WEG I Teamgoud voor Nederlandse para-dressuurruiters

Frank Hosmar-Alphaville
Frank Hosmar - Alphaville N.O.P. FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Het Nederlandse para-dressuurteam heeft historisch teamgoud gewonnen op de Wereldruiterspelen in Tryon. Het team van bondscoach Joyce Heuitink bleef Groot-Brittannië nipt voor.

Rixt van der Horst kwamen vrijdagochtend als laatste starter voor Team NL in actie in de landenwedstrijd. In de Team test Grade III scoorde ze met Findsley 73.559%:

Mooi beeld

‘Over het algemeen was het beeld heel mooi,’ vond de amazone zelf. ‘Bij Findsley voelt het soms minder goed aan dan dat het eruit ziet. Ik was vandaag heel tevreden over de middendraf, daar ging ze mooi naar voren en kwam ze mooi terug. Bij het binnenkomen had ik weer zo’n slingertje, maar de keertwendingen waren nu wel weer goed. Mijn doel was om richting de 74% te rijden en dat is gelukt.’

Minder routine

Woensdag werden Van de Horst en Findsley al wereldkampioen in de individuele proef. ‘De Team Test van vandaag ligt ons minder. Deze proef heb ik denk ik ook nog maar drie keer op wedstrijd gereden met dit paard, dan heb je nog wat minder routine. Findsley voelt heel goed en ik hoop dat ze morgen nog steeds zo fit is en dan gaan we alles geven in de kür.’

Samen met de scores van Sanne Voets, Frank Hosmar en Nicole den Dulk (streepresultaat) eindigt Nederland in de landenwedstrijd op een puntentotaal van 223.597.

Uitslag landenwedstrijd para-dressuur WK Tryon:

GOUD – Nederland 223.597%
Frank Hosmar – Alphaville N.O.P., 73.488%
Nicole den Dulk – Wallace N.O.P., (72.939%)
Sanne Voets – Demantur N.O.P., 76.550%
Rixt van der Horst – Findsley, 73.559%

Zaterdag staat voor de para-dressuurruiters de individuele kür op muziek op het programma.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

 

 

Reacties