WEG | Florence wijzigt weer de planning

WEG | Florence wijzigt weer de planning

Opening FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

De schade van storm Florence lijkt mee te vallen op de World Equestrian Games in Tryon. Vandaag kondigde de organisatie van de Wereldruiterspelen echter wel wat wijzigingen aan in het programma van de mensport, die zij toeschrijven aan zware regenval en het feit dat de tribunes niet langer bruikbaar zijn. Eerder werd de kür op muziek al gecanceld.

Dressuur en vaardigheid verplaatst

Storm Florence heeft in Tryon voor overlast gezorgd, bovendien was het menstadion nog niet klaar. De dressuur is daarom verzet naar de trainingsbanen zes en zeven. Deze wedstrijd begint vrijdag 21 september om 9.30 uur (15.30 uur Nederlandse tijd). De marathon is niet door Florence beïnvloed en blijft staan op zaterdag. De vaardigheid is verplaatst van zondagochtend naar zondagmiddag, en zal plaatsvinden in het Tryon Stadium na de medailleceremonie van het springen.

Florence voorbij

Florence is een tropische storm die de organisatoren van de Wereldruiterspelen veel hoofdpijn heeft bezorgd. De kür werd afgelast en het springen van de Eventing werd verplaatst naar maandag. Inmiddels is de storm voorbij, en lijken de weergoden Tryon wat gunstiger gestemd te zijn. Zondag wordt er echter weer wat regen verwacht.

Bron: Persbericht/Hoefslag

Reacties