Weer knappe vierde plaats voor Robin Heiden in afsluitende Kür EK junioren

Weer knappe vierde plaats voor Robin Heiden in afsluitende Kür EK junioren

Robin Heiden en Gasmonkey foto Equigeniek

Vanmiddag reden achttien junioren de afsluitende Kür op muziek op het EK in Hongarije. Na een fantastische vierde plaat in de individuele proef werd Robin Heiden ook vandaag weer vierde in de Kür. Het podium bestond ook nu weer uit louter Duitse combinaties, net als in de individuele proef. Sanne van der Pols werd knap elfde.

Spannend

“Het was tot het laatste aan toe zo spannend”, vertelt bondscoach Monique Peutz. “Natuurlijk was het Robin van harte gegund om een medaille te halen! Ze reed zo’n mooie Kür met zoveel harmonie en mooie lijnen. Het paste gewoon heel goed.  Vorige week hadden we nooit gedacht dat ze als vierde zou kunnen eindigen, dus het is fantastisch dat het wel lukt. Robin vormt nog niet zo lang een combinatie met Gasmonkey. Het is al heel goed, maar er zit nog veel meer in. Eigenlijk begint ze pas net, dus dit voelt echt mega goed!”

Hoogtepunten

Robin Heiden kwam als één na laatste starter in de ring en noteerde met 75,58% op dat moment de derde score. De laatste Duitse amazone kwam nog boven haar, zodat ze uiteindelijk vierde werd. Robin reed zeer gedurfd en toonde moeilijk lijnen in haar Kür met heel veel afwisseling. Vooral de draftour was een aan één schakeling van hoogtepunten, maar ook in de galoptour scoorden ze hoog. Alles paste mooi in de muziek en Gasmonkey bleef maar door swingen. Na afloop kreeg de combinatie dan ook terecht een groot applaus.

Sterk gereden

Sanne van der Pols en Cuvanck PP (v. Downtown) kwamen al eerder in de rubriek aan de start voor Nederland. Sanne reed heel sterk en voerde veel oefeningen van de hoefslag af uit. Alles kwam snel achter elkaar aan, maar Sanne bleef super gefocust. Ze noteerde uiteindelijk knap 73,39%.

Klasse apart

De Duitse amazone Valentina Pister was een klasse apart met Flamboyant (v. Fidertanz) en pakte goud met 79,29%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties