Henrik von Eckermann: ‘Op naar een nieuw hoofdstuk voor Toveks Mary Lou’

Henrik von Eckermann: ‘Op naar een nieuw hoofdstuk voor Toveks Mary Lou’

Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann en Toveks Mary Lou, Jumping Amsterdam 2019 (foto: DigiShots)

De Zweedse springruiter Henrik von Eckermann heeft het wedstrijdpensioen van zijn topmerrie Toveks Mary Lou (Montendro x Portland L) aangekondigd.

‘Hopelijk geweldige moeder’

Von Eckermann schrijft op Instagram: ‘Ik wist natuurlijk dat deze dag ooit zo komen, maar niet zo snel. Toveks Mary Lou raakte in december 2019 in Geneve geblesseerd. Daarna gaven we haar een lange pauze. Alles zag er veelbelovend uit, maar de dag voor haar geplande wedstrijdrentree was het opnieuw niet goed. Ze heeft nog een jaar nodig voor we onze comeback zouden kunnen maken. Haar eigenaren en ik hebben daarom besloten om haar terug te trekken uit de sport.’

‘Ik hoef niet uit te leggen wat deze merrie me heeft gegeven en wat ze voor mij betekent. Dit is voor mij geen einde, maar een  hoofdstuk dat we sluiten. Ik kijk ernaar uit om Mary Lou in een volgend hoofdstuk als een hopelijk geweldige moeder te zien.’

Prachtig palmares

Von Eckermann en de 15-jarige Mary Lou wonnen teamzilver op de Wereldruiterspelen in Tryon (2018) en op het EK in Gotenburg (2017). Ze vertegenwoordigden Zweden op het EK in Rotterdam (2019) en in drie wereldbekerfinales. De combinatie maakte ook deel uit van het Zweedse team dat de Nations Cup in Aken en Rome won in 2019.

In 2017 en 2018 wonnen ze wereldbeker op eigen terrein in Gotenburg. Von Eckermann en Mary Lou wonnen de Rolex Grand Prix in Windsor en de Rolex Grand Prix in Den Bosch in 2019. In datzelfde jaar kaapten ze ook de overwinning weg in de Longines FEI World Cup in Amsterdam. Op hun prachtige palmares samen staan daarnaast heel wat podiumplaatsen in de meest prestigieuze GP’s ter wereld.

Bron: World of Showjumping

Foto: Digishots

Reacties