Wedstrijdpauze voor Jur Vrieling

Wedstrijdpauze voor Jur Vrieling

0 618
Jur Vrieling en Zirocco Blue tijdens de training in Rio.

Jur Vrieling en Zirocco Blue verschijnen voorlopig niet meer in de springring. Een wedstrijdpauze zou de combinatie na de ongelukkig verlopen Spelen weer op de rit moeten krijgen.

Het gaat op dit moment prima met Zirocco: ‘Je merkt niks aan hem. Hij is superfit en zou bij wijze van spreken nu zo de Olympische ring in kunnen.’ Volgens Vrieling is het alles bij elkaar wat Zirocco Blue uit balans gebracht heeft. Zo verliep de reis naar Rio al niet heel goed: ‘Het was warm tijdens de vlucht. Het paard van Jeroen Dubbeldam werd ziek onderweg en Zirocco kwam heel bezweet uit het vliegtuig.’

Vrieling kreeg op social media de nodige kritiek te verwerken. Dat is hem niet in de koude kleren gaan zitten. ‘Als negen van de tien mensen je een hart onder de riem steken, maar de tiende is heel negatief dan blijft dat toch hangen.’ De springruiter blijft voorlopig thuis aan zijn mentale herstel werken. ‘Een paar dagen vakantie zou misschien goed zijn, maar ik ben het liefst met mijn paarden bezig. Anders ga ik toch teveel nadenken. Ik zorg goed voor mijn beestjes en we komen wel weer terug. Wat meehelpt, is dat ik al 47 jaar ben en inmiddels het nodige heb meegemaakt,’ aldus Jur.

Bron: RTV Noord/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Banner Outdoor Brabant

Reacties