Wedstrijdpauze voor Franse springruiter Cédric Angot

Wedstrijdpauze voor Franse springruiter Cédric Angot

0 333
Cédric Angot - Saxo de la Cour

De Franse springruiter Cédric Angot laat weten dat hij voorlopig niet in de ring te zien zal zijn. Hij neemt een wedstrijdpauze vanwege ‘fysieke problemen’. Die ondervindt hij sinds de Nations Cup finale in Barcelona in oktober 2018.

Angot doet minimaal vier maanden niet mee aan competities.

Overbelasting

Angot heeft last van liesklachten die waarschijnlijk worden veroorzaakt door overbelasting. De Fransman brengt enkele van zijn toppaarden onder bij andere ruiters. De 9-jarige Azard des Sources verhuist tijdelijk naar de Venezolaanse Gustavo Arroyo, terwijl zijn echtgenote Eugénie Angot Talent des Moitiers onder haar hoede neemt. Zij kwam al met de de voshengst aan de start in het Spaanse Oliva.

Dat Cédric Angot voorlopig geen paarden uitbrengt, betekent niet dat hij wegblijft bij de paarden. “Ik zal me bezighouden met coaching en richt me op het opleiden van de jonge paarden, samen met onze stalruiter Julien Alexandre.”

Saxo de la Cour

De springruiter nam na de Nations Cup-finale afscheid van zijn toppaard Saxo de la Cour. De zoon van Dollar dela Pierre verhuisde naar de stallen van de Oekraïense miljardair Oleksandr Onyshchenko.

Bron: Grand Prix Replay

Foto: Digishots

Reacties