Paarden wereldbekerfinale aangekomen in Omaha

Paarden wereldbekerfinale aangekomen in Omaha

0 255

De spring- en dressuurpaarden die de komende week meedoen aan de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Omaha zijn daar veilig aangekomen. Op de foto’s van de website dressage-news.com zien we dat onder meer Glock’s Voice van Edward Gal, Madeleine Witte-Vrees’ Cennin en Weihegold OLD van Isabell Werth worden uitgeladen.

Zevenendertig paarden kwamen uit Europa aan en werden door een politie-escorte naar hun tijdelijke onderkomen begeleid.Terwijl in Nederland de lente aanbreekt, is het in Omaha (Nebraska) slechts 4 graden en regent het.

Ook Nip Tuck van Carl Hester zat in de tien uur durende vlucht vanuit Amsterdam.

Vlak voor de vlucht moest Hans Peter Minderhoud zijn Glock’s Flirt helaas terugtrekken nadat hij kreupel bleek. Ook Unee BB van Jessica von Bredow-Werndl doet niet mee, hij bleek in Amsterdam koliek te hebben. Von Bredow-Werndl was al naar Omaha gevlogen en is aan de terugreis begonnen.

De paarden van de Amerikaanse deelnemers Laura Graves, Kasey Perry-Glass en Steffen Peters komen binnen enkele dagen aan in Omaha. Dat geldt ook voor Bandurria Kacero, het paard van Maria Florencia Manfredi die als eerste Argentijnse ruiter ooit mee gaat doen aan de wereldbekerfinale.

Bron: dressage-news.com

Foto: Remco Veurink

Reacties