Wederom geslaagde IBOP in Ermelo

Wederom geslaagde IBOP in Ermelo

0 50
IBOP

Net als vorige week, konden ook op woensdag een aantal dressuurmerries op het KWPN-centrum in Ermelo een gooi doen naar het IBOP-predicaat. Ook nu weer gold uiteraard een werkprotocol gebaseerd op de maatregelen van het RIVM in strijd tegen het coronavirus, die door medewerkers, geregistreerden en begeleiders goed werden opgevolgd.

Aantal personen beperkt

Door na elk groepje bestaande uit maximaal twee merries de stamboekopname af te handelen, kan worden gezorgd dat het aantal personen op het terrein zoveel mogelijk wordt beperkt. Per paard mogen maximaal twee begeleiders en twee geregistreerden aanwezig zijn, en publiek is nog steeds niet toegestaan. Zes merries kwamen vandaag in de ring, vijf konden er met het IBOP-predicaat op zak naar huis.

Mirabella

Met 80 punten was de laatste starter van de dag de hoogst scorende. Deze pas driejarige Mirabella VE (Negro uit Isabella reg A PROK van Fürst Romancier, fokker R. van Erp, Oss) van Franke v.d. Oever uit Oijen kreeg een 8,5 voor de souplesse en de rijd- en bewerkbaarheid. Henk Dirksen en Floor Dröge beoordeelden net als vorige week deze IBOP. Dirksen: “Dit is een merrie die voor een driejarige al veel balans heeft en heel goed bewerkbaar en ongecompliceerd lijkt. Ze stapt zuiver en actief en in draf heeft ze een goede beentechniek. De galop is actief en heeft souplesse, maar daarin zou ze nog wat meer houding mogen maken.”

Lady Lirenda

Drie merries werden aangeboden voor stamboekopname. Er is vanwege de coronacrisis besloten dat merries niet alleen ster, maar ook (voorlopig) keur of zelfs elite verklaard kunnen worden tijdens de IBOP’s in 2020. Hierdoor konden twee merries vandaag het elitepredicaat in ontvangst nemen en een merrie behaalde het sterpredicaat. De vierjarige Lady Lirenda (Lord Leatherdale uit Firenda ster PROK van Tuschinski, fokker E. Reemst uit Leusden) scoorde op de stamboekopname 80 punten voor haar beweging dankzij 80 punten voor haar stap en houding en balans.

Volgende IBOP

Op woensdag 24 juni (VOL) vindt er wederom dressuur-IBOP plaats in Ermelo. Ook in een aantal regio’s staat een IBOP in de planning in juli. Voor springmerries worden op vrijdag 12, 19 en 26 juni IBOP’s georganiseerd in Ermelo. Uiteraard zijn ook deze niet voor publiek toegankelijk.

Bron: KWPN

Foto: CDI Roosendaal

Reacties