‘We kunnen manege De Eendracht niet zomaar opgeven’

‘We kunnen manege De Eendracht niet zomaar opgeven’

0 9907
manege open
foto: Jessica Pijlman

Maandag plaatsten we een bericht van Omroep Zeeland over het feit dat de nieuwe eigenaar van manege De Eendracht in Vrouwenpolder stopt met de manege. De manege houdt op met bestaan en de pensionstalling wordt terug gebracht van 40 naar 14 stallen, zo werd genoemd. Voor 50 paarden moet dus voor 1 maart een nieuwe plek gezocht worden.

Tanja van der Veeken springt in de bres voor behoud van de manege en de locatie zoals hij nu is.

Belangrijk voor hippisch Zeeland

“We kunnen het niet zomaar voorbij laten gaan en de manege zomaar opgeven. De Eendracht is een belangrijke manege voor hippisch Zeeland. Niet alleen als manege, maar ook als pensionstalling en KNHS wedstrijd accommodatie. Het KWPN organiseert daar de merriekeuringen en de PAVO Cup. Het is ook de enige plek in Zeeland waar eventing kan worden gereden”, zo vertelt ze.

Veel verdriet

Vorige week kregen de klanten van de manege te horen van de nieuwe eigenaar, die het in december gekocht heeft, de manege sluit en dat van de 40 pensionpaarden er na 1 maart nog maar 14 kunnen blijven. De accommodatie zou verbouwd worden, waarna er minder stallen zijn. De caravans die gevestigd zijn op de minicamping moeten ook voor 1 maart weg. “De manegepaarden zijn inmiddels verkocht en pensionklanten zijn op zoek naar een nieuwe stalling voor hun paard. Er is zoveel verdriet op stal nu. Natuurlijk kan ik begrijpen dat als iemand iets koopt er dan zijn eigen plannen op los laat, maar we hebben het vorige week pas gehoord, dus het is wel heel kort dag. De nieuwe eigenaar is Duits en we hebben begrepen dat ze zich willen richten op het Duitse toerisme. Heel Zeeland staat al volgebouwd voor de Duitsers. Wij Zeeuwen zijn er ook nog!”

Crowdfunding

“Toen de manege te koop stond was er iemand die serieus interesse had, maar de financiering nog niet rond kreeg. Nu heel Zeeland in rep en roer is kunnen we misschien iets organiseren zodat de manege alsnog verkocht kan worden aan die persoon. Misschien met crowdfunding of iets dergelijks. Dat is wel vaker in Zeeland gebeurt met grote bedragen. Misschien kunnen we zoiets  van de grond krijgen of is er een andere manier om de manege te behouden. Ik weet niet of het lukt, maar ik kan niet stilzitten en niets doen”, besluit ze geëmotioneerd.

Lees ook: de reactie van de nieuwe eigenaren Katharina Mertens en Gilbert Poortvliet.

Bron: De Hoefslag

 

 

Reacties