Wat zegt je poetskist over jou? 5 Types paardeneigenaren en hun poetsspullen

Wat zegt je poetskist over jou? 5 Types paardeneigenaren en hun poetsspullen

0 3694
poetskist

Ze zeggen dat het de binnenkant is wat telt. Een bewering die zeker opgaat bij ons paardenmensen. Zeker als je niet praat over het innerlijk van een persoon, maar over de binnenkant van een poetskist. Je kan namelijk precies zien met wat voor een type paardeneigenaar je te maken hebt, door een kijkje te nemen in hun felbegeerde ‘grooming kit’.

Dikke kans dat, wanneer je toevallig bevriend bent met mede-paardeneigenaren, je ieder van deze poetskisten weleens tegen bent gekomen. Van bescheiden tasjes, tot super-de-luxe, uitklapbare ‘kasten’. Herken jij deze poetskist-eigenaren?

En wat zegt de inhoud van je poetskist over jou?

1. De verzamelaar

Een verzamelaar op stal is lang niet zo erg, want je wanneer iets kwijtraakt kan je er bijna op rekenen dat deze persoon iets in de poetskist heeft zitten wat je nodig hebt. Daarentegen is het minder ‘fijn’ om een zadelkamer of kastje met deze persoon te delen. In de poetskist zelf zitten er namelijk nog meer plastic flesjes dan in de gehele oceaan te vinden zijn en in de zadelkast vind je vooral zaken die het ‘net niet’ zijn. Dekens met gaten, smoezelige lederwaren en hoewel de verzamelaar zegt dat er binnenkort opgeruimd gaat worden; de stapel troep blijft groeien. Je weet tenslotte nooit of iets van de zooi ooit nog van pas gaat komen, nietwaar?

2. De dief

Nog zo een iemand die heel goed van pas komt als je iets kwijt bent van je eigen spullen. Dikke kans dat je dit namelijk terugvindt in de poetskist (of kast) van deze persoon. Geleend, maar vergeten terug te geven. Oeps!

3. De minimalist

Dure sprays, luxe borstels en een complete kast voor allerhande vitaminen en supplementen zijn niet uitbesteed aan deze persoon. In het kader van ‘minder is meer’ zit er in deze persoon zijn poetskist echt het strikt noodzakelijke. Denk hierbij aan een borstel, kam, hoevenkrabber en heel misschien een spons (maar natuurlijk wel een van de Action).

4. De koopjesjager

Een poetskist vol met ‘sale-stickers’. Deze persoon ruikt korting op kilometers afstand en het is dus geen verrassing dat bijna de hele inhoud van deze kist (en de kist zelf) zijn aangeschaft voor de helft van de prijs.
Je kan zeker wat van deze persoon leren als je ooit eens een keer om budgettaire vrijheid verlegen zit, maar verwacht niet dat je iets van de vliegenspray (die gratis was bij de aankoop van een fles hoefolie) mag lenen. “Koop je eigen!” Is dan hoogstwaarschijnlijk de reactie die je krijgt.

5. De trendhopper

Deze persoon heeft alle nieuwste gadgets, sprays, shampoos en spullen aangeraden door de topruiters. Deze persoon heeft niet één maar drie poetskisten. Een voor de standaard benodigdheden, een voor op wedstrijd en een heuse EHBO-kist. Denk nu niet dat deze persoon de staart-en-manen shampoo bij de supermarkt koopt. Je vindt hier alle (nieuwste) glanssprays, de duurste paardenshampoos en borstels van de hoogste kwaliteit. Het liefst nog voordat ze in de winkel te koop zijn. Wedstrijdseizoen voor deze persoon de favoriete tijd van het jaar. Tenslotte kan je daar het allerbeste shoppen!

Gebaseerd op een artikel van Horse&Hound/Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan/ Tekst: Denise Meijer

Foto: Remco Veurink

Reacties