Wandelroute Dobbepaarden krijgt fotokunstwerk

Wandelroute Dobbepaarden krijgt fotokunstwerk

0 213
kunstwerk dobbepaarden

De wandelroute Dobbepaarden heeft met een fotokunstwerk van Marcel van Luit een echte blikvanger gekregen. Het reusachtige fotokunstwerk is midden in de Ozingadobbe geplaatst.

Dobbepaarden is een wandelroute achter de zeedijk bij Marrum. De route brengt het verhaal van de ‘paarden van Marrum’ (die in 2006 wereldnieuws waren) tot leven in het landschap.

Ingesloten door zeewater

De Ozingadobbe, in het buitendijkse gebied bij het Friese Marrum, is de plek waar in 2006 zo’n 150 paarden ingesloten raakten door het zeewater. Uiteindelijk lukt het zes amazones om de groep – achter hun eigen paarden aan – naar een veilig gebied te lokken. Het nieuws over de reddingsactie gaat de hele wereld over.

De wandelroute is een eerbetoon aan deze reddingsactie. Het wordt in 2018 gerealiseerd in samenwerking met Sense of Place en It Fryske Gea.

Verhalend geheel

De afbeelding op het kunstwerk verbeeldt de gebeurtenissen en komt van de hand van digital artist Marcel van Luit. Hij is een specialist in het samensmeden van verschillende beelden tot een verhalend geheel.

Het kunstwerk ligt op de waterspiegel en beweegt mee met de waterstand. Het is alleen te bekijken vanaf de rand van de dobbe. Wie de afbeelding wil zien, zal dus de wandelschoenen moeten aantrekken!

De startlocatie van de route is te herkennen aan de tientallen hoefijzers op de grond, een kunstwerk van Machiel Braaksma.

Meer foto’s van het kunstwerk vind je op de website van Sense of Place.

Reacties