Walterstown Don overleden tijdens Amerikaanse eventingwedstrijd

Walterstown Don overleden tijdens Amerikaanse eventingwedstrijd

Eventing (foto: Remco Veurink)

Het driesterren eventingpaard Walterstown Don is afgelopen weekend overleden tijdens de Twin Rivers eventingwedstrijd in Californië. Het paard zakte in elkaar tussen hindernis 18 en 19 en de ruin is ter plekke overleden.

Oorzaak onbekend

De zestienjarige ruin werd gereden door de Australische eventingruiter Rebecca Braitling. Walterstown Don (Don Juan De La Bouverie x Walterstown Treacy VII) zakte in elkaar tussen hindernis 18 en 19 in het driesterrenparcours in Paso Robles. De oorzaak van zijn dood is, na onderzoek, nog onbekend. De amazone is na het ziekenhuis gebracht voor medische zorg.

Top 10

‘Walter’ is was gefokt in Ierland door Daphne de Stacpoole en in eigendom van Lauren Burnell. Het paard werd in het verleden gereden door Burnell, Clayton Fredericks en Michael Pollard. Zijn eerste internationale deelname was in het Ierse Tattersalls en het Belgische Arville onder de Ierse ruiter Diarmuid O’Brien.  Walterstown Don heeft zes keer internationaal gestart met Rebecca Braitling en iedere keer eindigde de combinatie in de top 10.

Clayton Fredericks en Walterstown Don wonnen in 2012 de driester van de Rabo Renswoude Horse Trials.

Bron: Horsetalk
Foto: Remco Veurink

 

Reacties