W. Esther de Jeu aan koliek overleden

W. Esther de Jeu aan koliek overleden

Jessica Buying - W Esther de Jeu
Jessica Buying - W Esther de Jeu CHIO Rotterdam 2012 © DigiShots - Esmee van Gijtenbeek

De 16-jarige Lichte-Tour-merrie W. Esther de Jeu (v Rousseau) is overleden.  De halfzus van Tosca Vissers Grand-Prix-paard Asther de Jeu (v Contango) overleed aan koliek, laat fokker Emmy de Jeu weten.

W. Esther de Jeu werd in 2013 verkocht naar Australië. Daar reed Charlie Welsh haar op Inter I-niveau en werd ze ingezet voor de fokkerij.  Ook voor haar verhuizing zette ze al een nakomeling op de wereld, een merrie van Voice: Cisther de Jeu.

KWPN merrries

In Australië werd W. Esther de Jeu volgens Emmy de Jeu de ‘Queen van Ellanbrae Park‘. Deze relatief nieuwe stoeterij,  in de omgeving van Melbourne, is gespecialiseerd in de fokkerij, met name met KWPN merries. Daarmee willen ze  om de fokkerij van dressuurpaarden in Australië te promoten.

Voor zover bekend werden in 2016 twee hengstveulens van W. Esther de Jeu geboren van de hengst OO Seven, met de toepasselijke namen Licence to Kill EB en Living Daylight EB.

Kampioene Centrale Keuring

W. Esther de Jeu was als driejarige Algemeen Kampioene dressuur op de Centrale Keuring van Friesland en werd vervolgens door Jessica Buying gestart vanaf het ZZ-Licht tot de Lichte Tour. In Australië genoot ze inmiddels van haar pensioen.

Haar overgrootmoeder Esther is de moeder van Sisther de Jeu, die door Edward Gal werd uitgebracht in de Grand Prix.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties