Vuurwerkvideo gaat viral: “Het klonk als een oorlogsgebied”

Vuurwerkvideo gaat viral: “Het klonk als een oorlogsgebied”

0 3171

Vuurwerk en paarden, iedereen weet dat het niet de beste combinatie is. Zo ook Samantha Perkins, die een video online zetten van het vuurwerk bij haar stallen. De video heeft zich via Facebook snel verspreid en is al meer dan 9000 keer gedeeld.

Vuurwerk

Op 2 oktober belde de staleigenaar Perkins op. “Ik was om 7 uur naar huis gegaan en toen was alles nog rustig, het was mistig die avond dus ik had geen vuurwerk verwacht. Drie kwartier later werd ik gebeld, er was vuurwerk en de paarden cirkelden door hun stallen”, vertelt ze aan Horse&Hound. “Als ik vooraf had geweten dat er vuurwerk zou zijn, dan had ik iets kunnen doen zoals de paarden sederen en zelf op stal blijven. Het vuurwerk ging nu ongeveer een uur door en het was echt verschrikkelijk. Het leek net een disco in de stallen met het geluid van een oorlogsgebied. Ik heb alle paarden zweetdekens op moeten doen en sommige stonden bang achter in de hoek. Als vuurwerk slechts op één avond werd afgestoken, dan zou het draagbaar zijn, maar dit gaat weken zo.”

Bonfire Night

Het vuurwerk werd afgestoken in verband met Bonfire Night op 5 oktober, om te herdenken dat koning James I een aanslag overleefde worden elk jaar vreugdevuren en vuurwerk ontstoken. “Ik had nooit verwacht dat deze video viral zou gaan, maar het laat zien dat mensen gehoord moeten worden. Ik wil het plezier dat mensen hebben met vuurwerk niet verpesten, maar het gaat er niet meer om dat het vuurwerk mooi is, maar dat het zo hard mogelijk knalt. Wat ik zou willen zien, is een verbod op de publieke verkoop van vuurwerk. Ik denk dat vuurwerk alleen daadwerkelijk op Bonfire Night en Nieuwjaarsavond afgestoken zou moeten worden door gecertificeerde personen.”

Bekijk de vuurwerkvideo hier.

My poor ponies , this needs controlling , shaking the hole stable block ,, just not on! 😡😡😡😡******just adding this petition please can people sign it to help , thank you ****https://petition.parliament.uk/petitions/278293Disclaimer: This video is exclusively managed by Newsflare Ltd, London, United Kingdom & Los Angeles, USA.To license for TV broadcast, internet publication or other digital use such as in a commercial player please contact the following for rights clearance before use: licensing@newsflare.com or telephone +44 (0) 8432 895 191

Geplaatst door Samantha Perkins op Zaterdag 2 november 2019

Zie ook: 14 tips om paarden ontspannen te houden als er vuurwerk wordt afgestoken

Bron: Horse&Hound

Foto: Shutterstock

Reacties