Vrouw steekt politiepaard in hals in Philadelphia

Vrouw steekt politiepaard in hals in Philadelphia

0 2607

In Philadelphia (Pennsylvania) heeft een lid van de antifascistische protestgroep ‘Antifa’ een politiepaard aangevallen en met een mes in de hals gestoken. Het paard raakte slechts lichtgewond.

De beweging heeft in Amerika al voor meerdere incidenten gezorgd als protest tegen president Donald Trump.

Het paard Sampson en zijn berijder maakten deel uit van een kleine groep agenten van de Pennsylvania State Trooper mounted police. Ze kwamen zaterdag in actie tijdens de ‘March Against Sharia’. De antifascistische beweging ‘Antifa’ voerde een tegendemonstratie uit.

Flaggenstok

Lisa Simon, lid van Antifa, zou het paard hebben aangevallen met een flaggenstok met een spijker erin. Ze zou het paard hebben willen wegjagen zodat er paniek in de menigte zou ontstaan. Ze stak het paard in de hals, maar gelukkig viel de verwonding mee, zodat Sampson kon doorgaan met zijn werk.

Simon probeerde daarna nog te voorkomen dat de politie haar werk kon doen. De vrouw wordt vervolgd vanwege geweldpleging, het verwonden van een politiepaard en voor verboden wapenbezit. Ook wordt ze beschuldigd van het tegenwerken van de politie en verzet tegen haar aanhouding.

Volgens Antifa wordt de vrouw vals beschuldigd. De organisatie omschrijft Simon als ‘politiek gevangene’.

Sampson is herstellende maar is nog steeds gewoon aan het werk.

Bron: heatst.com

Foto: Shutterstock

Reacties