Vrouw redt eigenhandig paard uit water

Vrouw redt eigenhandig paard uit water

0 7951
brand, brandweer

In Barendrecht is een fjord op spectaculaire wijze uit het water gered door haar eigenaresse. De brandweer was er eerder niet in geslaagd het dier te redden.

Overleden

Fjord Tinka stond in de wei en is vermoedelijk weggegleden. De eigenaresse van het paard werd gealarmeerd. Ze had te horen gekregen dat haar dier was overleden. Eenmaal aangekomen in het weiland aarzelde ze geen moment, trok haar schoenen uit, sprong het water in en beklom haar paard.

Op de paardenrug

Al snel bleek dat ze ter plekke niet uit op de kant konden komen. Daarom besloot de vrouw de merrie nog honderd meter door het water te loodsen. Ze sprong op de rug van haar paard om aan de overkant aan wal te komen. Ze kreeg een reddingsgvest voor haar eigenveiligheid. Eenmaal aan de andere kant beklom het paard zonder te twijfelen de oever.

Verwond

Een ooggetuige vertelt: “Het had niet langer moeten duren. Het paard had haar been tegen een balk gestoten en had daardoor een flinke wond opgelopen. Ze had kunnen verdrinken.”

Volgens de brandweer zit het verhaal deels anders in elkaar. Een woordvoerder laat weten dat de vrouw na overleg het water in is gegaan. De brandweer was bang dat als zij het water in zouden gaan, het paard in paniek zou raken en op de vlucht zou slaan, met alle gevolgen van dien. De vrouw kreeg het dier wel onder controle en zorgde ervoor dat het paard rustig richting de kant ging.

Bron: RTV Rijnmond

Reacties