Vrieling op het podium in Shanghai

Vrieling op het podium in Shanghai

Jur Vrieling
Jur Vrieling - VDL Glasgow van het Merelsnest Indoor Brabant 2017 © DigiShots

De Nederlandse springruiter Jur Vrieling heeft het brons gepakt in de vijfsterren Grote Prijs van Shanghai. In deze etappe van de Global Champions Tour stuurde hij Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) naar een plek op het podium. Danielle Goldstein en Darragh Kenny stonden naast hem. Marc Houtzager pakte ook wat punten voor het klassement. Hij eindigde op een zevende plaats in de Chinese stad.

Barrage

In totaal plaatste negen combinaties zich voor de barrage in de vierde wedstrijd van de Global Champions Tour. Jur Vrieling startte als tweede met zijn zwarte hengst en verbeterde gelijk het foutloze resultaat van Luciana Diniz. De Ier Darragh Kenny was direct daarna veel sneller dan Vrieling. Alleen de opvallende verschijning Danielle Goldstein was nog beter.

De andere kandidaten waren vaak wel sneller, maar hun paarden raakten vaker het hout aan. Daarmee stond vrieling trots op het podium en neemt hij een mooie €91.500 mee naar huis.

Andere Nederlanders

Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) waren enkele seconden sneller dan hun landgenoot, maar moesten een fout op de laatste hindernis incasseren. Uiteindelijk eindigde hij op de zevende plek.

Harrie Smolders was er niet bij dit keer. Na zijn tweede plek in Miami en zijn derde plaats in Mexico-City, staat hij voorlopig op een vierde plek in het klassement. Hij is hierbij ook de beste Nederlander. Maikel van der Vleuten staat op de achtste plaats.

Uitslag Grote Prijs GCT Grand Prix Shanghai, 1.60m

  1. Danielle Goldstein (Isr), Lizzymarry (v.Cabri d’Elle), 0 – 0, 37.98 sec
  2. Darragh Kenny (Ier), Balou de Reventon (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 38.06 sec
  3. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 0 – 0, 40.63 sec
  4. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 4, 38.55 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

 

Reacties