Voormalig FEI-voorzitter prinses Haya vlucht naar Duitsland

Voormalig FEI-voorzitter prinses Haya vlucht naar Duitsland

0 6419
Prinses Haya FEI voorzitter

Voormalig FEI-voorzitter prinses Haya bint Hussein is met haar twee kinderen gevlucht uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ze wil scheiden van haar man Sheikh Mohammed bin Rashid en heeft haar toevlucht gezocht tot Duitsland.

Bronnen melden dat prinses Haya met de hulp van een Duitse diplomaat uit de VAE is vertrokken.

Springamazone

De 45-jarige prinses Haya bint Hussein is een dochter van koning Hussein van Jordanië en zijn derde vrouw Queen Alia. Ze kwam als springamazone ook uit voor Jordanië en was tijdens twee termijnen voorzitter van de internationale ruitersportbond FEI.

Bint Hussein, die aan de universiteit van Oxford studeerde, trouwde in 2004 met Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Hij is de vice-president èn premier van de Verenigde Arabische Emiraten en bovendien leider van Dubai.

Renpaarden

De premier bezit meerdere renpaarden en trainingsstallen in het Verenigd Koninkrijk en zijn vermogen wordt geschat op meer dan tien miljard euro. Zijn vrouw heeft daarvan zo’n 34 miljoen euro meegenomen, om in Duitsland een nieuw leven op te kunnen bouwen, aldus de Britse krant The Sun.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum heeft de onmiddellijk terugkeer van zijn vrouw en kinderen geëist, meldt horse-canada.com

Foto: archief

Reacties