Voorlopige lijst WEG-dressuurcombinaties: 84 Grand Prix-starts

Voorlopige lijst WEG-dressuurcombinaties: 84 Grand Prix-starts

Emmelie Scholtens-Apache

Aan de hand van de inschrijvingen van de dressuurteams voor de WEG komt de FEI met wat cijfertjes: in de Grand Prix op 12 en 13 september gaan zoals het er nu naar uitziet 84 combinaties van start.

Er zijn zestien landen die minstens vier combinaties voor de landenwedstrijd hebben opgegeven: Australië, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Japan, Nederland, Portugal, Rusland, Spanje, Verenigde Staten, Zwitserland en Zweden. Samen met twintig individuele ruiters uit achttien landen kom je uit op 84 starts. Alleen in Caen (2014, 100 starts) en Aken (2006, 89 starts) was de startlijst langer. In Rome (1998) bedroeg het aantal GP-combinaties eveneens 84.

Longlist

Voor ons land staan op de nog niet-definitieve lijst maar liefst acht duo’s vermeld; vier daarvan zullen daadwerkelijk de reis naar Tryon maken en die vier zijn in principe al bekend: Madeleine Witte-Vrees met Cennin, Emmelie Scholtens met Apache (foto), Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy en Edward Gal met Glock’s Zonik N.O.P. Op deze, eerder al opgegeven combinaties, staan ook nog Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P., Adelinde Cornelissen met Aqiedo, Patrik van der Meer met Zippo en Diederik van Silfhout met Four Seasons.

WEG-dressuur: 12, 13, 14 en 16 september

De Grand Prix -waarna de teammedailles uitgereikt worden- vindt dus plaats op 12 en 13 september; de andere dagen dat er dressuur op het WEG-programma staan zijn 14 september (Grand Prix Special) en 16 september (Kür op muziek).

De deadline voor de definitieve namen is 3 september (dressuur, eventing, endurance en reining) of 10 september (mennen, para-dressuur, springen en voltige).

Bekijk de genomineerde inschrijvingen voor de dressuur (waarop dus ook reservecombinaties en -paarden vermeld worden).

Dressagenews/Hoefslag

Reacties