(Voorlopige) collectie KWPN Select Sale online

(Voorlopige) collectie KWPN Select Sale online

kwpn select sale Lex v.o.d.
Lex V.O.D. KWPN Eerste Bezichtiging 2018 © DigiShots

Op donderdagavond 31 januari en zaterdagavond 2 februari gaan respectievelijk de spring- en dressuurhengsten onder de hamer tijdens de 19e editie van de KWPN Select Sale.

De springcollectie wordt na aanleiding van de verrichting in de tweede bezichtiging definitief geselecteerd.

Sportcarrière

Alle hengsten hebben dan een volledige sportkeuring ondergaan en zijn allemaal acceptabel bevonden voor een sportcarrière. De keuringsrapporten zijn tijdens de KWPN Stallion Show in te zien bij de KSS-stand.
Ook komen opvallende hengsten via het wildcardsysteem in aanmerking voor een plaats in de veiling.

De inmiddels goedgekeurde hengst Knock Out was vorig jaar met 40.000 euro een van de toppers van de veiling. Hij werd gekocht door Nico Witte en Tim Coomans en ontving vervolgens in het verrichtingsonderzoek de hoogste punten van zijn lichting.

Maar ook VDL Groep Zidane van Leopold van Asten en Vignet van Johnny Pals, die allebei Nations Cups hebben gesprongen voor het Nederlandse team, werden via de veiling verkocht, evenals de KWPN-goedgekeurde Tadmus.

Dressuurhengsten

Tijdens de komende editie komt onder meer Luxe PB (v George Clooney) bij veilingmeester Frederick de Backer onder de hamer. Luxe PB is een halfbroer van de KWPN-goedgekeurde hengst Five Star.

Ook de GLOCK’s Toto Jr.-zoon Lord Toto’s Fascination zal van eigenaar veranderen. Hij heeft als grootmoeder de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Grand Galaxy Win, die zich topaanvoerder mag noemen van de eerste en tweede bezichtiging.

Springhengsten

De springcollectie is zoals gezegd onder voorbehoud. De springhengsten worden naar aanleiding van hun verrichting in de tweede bezichtiging definitief geselecteerd voor de KSS-veiling op donderdagavond.

De voorlopige collectie bestaat uit hengsten afstammend van ‘Horse of the Year 2018’ Verdi, zilverenmedaille-winnaar WK Jonge Springpaarden Grandorado TN, de stempelhengsten Ustinov, Berlin en Kannan.

Verder maken nazaten van Golddigger, Aganix du Seigneur, Connect, F-One USA en Quickly de Kreisker de collectie compleet.

Bekijk hier de volledige collectie van de KWPN Select Sale.

De springhengsten worden op donderdag 31 januari geveild en de dressuurhengsten op zaterdag 2 februari.

Foto: archief

Reacties