Voordelen van een relatie met iemand die niets met paarden heeft

Voordelen van een relatie met iemand die niets met paarden heeft

0 11323
relatie paarden

Het lijkt ideaal. Een partner die net zoals jij gek is van de paardensport.
Samen rijden, buitenritten maken en met elkaar op concours. Niet te vergeten dat je altijd kundige hulp hebt tijdens stalwerkzaamheden.

Daarnaast is het gewoon prettig dat je altijd iemand aan je zijde hebt die je begrijpt. Die weet waar je het over hebt als je praat in het welbekende ‘paardentaaltje’ of bloed chagrijnig thuiskomt als het rijden niet bepaald lekker ging. Het is tenslotte niet voor niets dat er zelfs een datingsite bestaat gericht paardenliefhebbers. Wij paardenmensen begrijpen elkaar, maar hoe zit dat in een relatie met iemand die niets met paarden heeft?

De voordelen van een relatie met iemand die niets met paarden heeft

Maar is het hebben van een partner ‘op stal’ echt zo geweldig als het lijkt of heeft een relatie met iemand die vrijwel niets met paarden heeft (of niets van paarden weet), ook zo zijn voordelen?  Wij vinden van wel en dat om de volgende redenen.

1. Het was in de aanbieding

Iets wat bijna alle paardenliefhebbers met elkaar gemeen hebben:
We zijn gek op spullen voor het paard en dat kekke en best wel prijzige zadeldekje kunnen we niet laten liggen. Dat je partner verdwaasd opkijkt als je weer met een tas van de ruitersportzaak thuiskomt is dan ook een gegeven. Net zoals de: “Hoeveel heeft dat geintje ons nu weer gekost?”
Snel zeg je: “Het was in de aanbieding!” Wat natuurlijk direct van je wordt aangenomen, omdat je partner géén enkel idee heeft wat zo’n ding werkelijk kost (en je er echt aan uitgegeven hebt).

2. Het tiende deken wat je zojuist hebt gekocht was echt ook echt heel hard nodig

We maken het onszelf net zo goed wijs als onze partners: Dat tiende deken had je paard echt nodig. Iets wat net zo goed geldt voor de shiney frontriem, matchende peeskappen voor bij het zadeldekje wat in de ‘aanbieding’ was en de drie emmers paardensnoepjes. Wij weten diep van binnen wel beter. Je partner niet. Ideaal!

3. Het beste van twee werelden

Soms kan het best verademend zijn om over iets anders te kunnen praten dan je allerbeste paardenvriend. Met een partner die iets heeft met de paardensport kom je gemakkelijk toe aan deze korte pauzes in je ‘paardenrelatie’. Daarnaast: ook al zou je jouw paard met je partner willen bespreken. Hij heeft 9 van de 10 keer toch geen idee waar je het over hebt.

4. Ik moest nog zoveel doen op stal

Niet helemaal gelogen, want het is altijd wel hard werken op stal, maar dat je de afgelopen twee uur vooral bezig bent geweest met keuvelen, tutten en knuffelen is iets niemand hoeft te weten.

5. Je partner is je grootste fan

Eivormige voltes, compleet mislukte keertwendingen en een changement op dat punt niet was bedoeld. Kortom: je hebt voor je gevoel een regelrechte baggerproef gereden en stapt af met heel veel kritiek op jezelf. Je partner heeft daarentegen geen idee hoe een volte er uit hoort te zien en is hoe dan trotser. Tenslotte was het wel zijn liefje die daar een wedstrijd heeft gereden. Ook wel eens fijn!

6. Uitmesten kan iedereen

Dus dat is iets wat ook jouw ‘niet-zo-paard-liefhebbende’ partner gewoon kan doen. Zie het als bezigheidstherapie voor wanneer je zelf net aan het rijden bent. Anders vervelen ze zich en dat is ook weer sneu. Kan je hem (of haar) niet zo gek krijgen op poep te scheppen terwijl jij aan het trainen bent? Dan heb je in ieder geval naderhand iemand die de kruiwagen voor je duwt. Ook niet verkeerd, toch?

7. Je leert wat van elkaar

Je partner leert van alles over doorzitten, de trailer inladen, uitstappen, changementen en waar dus die tien aangekochte dekens precies voor nodig zijn. Daarentegen leer jij waarschijnlijk zo nu en dan wat bij over uitslapen, op vakantie gaan en (niet-paard gerelateerde) dagjes uit.

8. Een paard is een goede basis voor een relatie

Oké het kan soms lijken dat jij en je partner van compleet verschillende planeten komen.
Desondanks is een paard altijd een waardevolle aanvulling op jullie relatie.
Zo leer je elkaar loslaten, elkaars verschillen accepteren, heb je altijd iemand om tegen te praten als je partner het bloed onder je nagels vandaan haalt en weet je of iemand je (ondanks de onwetendheid) onvoorwaardelijk steunt.

En verder is het gewoon grappig om te kijken hoe je liefje voor het eerst probeert om een halster om te doen. Ook niet onbelangrijk!

Bron: Hoefslag. Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.
Foto: Digishots

Reacties