Voorbeschouwing finale springen

Voorbeschouwing finale springen

De individuele finale voor het springen staat op punt van beginnen. Nog 37 ruiters van de 75 starters zijn in de race om een gooi te doen naar de individuele medailles. Een op voorhand grote kanshebber ligt er al uit. Holsteiner Casall la Silla (v. Caretino) kwam vanochtend niet door de vetcheck. Dit betekent dat Rolf-Göran Bengtsson, de nummer 1 van de wereld, niet in staat is zijn zilveren medaille van Hongkong (toen met Ninja la Silla) te verdedigen.
De drie Nederlanders zijn er nog wel allemaal bij. Alles ruiters beginnen weer met nul strafpunten en er wordt in de omgekeerde volgorde gestart van de kwalificatie-uitslag. Dit betekent dat onze landgenoten achter in het veld van start gaan. Gerco Schröder en Eurocommerce London (v. Nabab de Rêve) bijten voor Nederland het spits af als startnummer 26. Maikel van der Vleuten gaat met VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) als 36ste en een na laatste van start, Marc Houtzager komt met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) als 37ste en laatste in de baan.   

De eerste omloop van parcoursbouwer Bob Ellis zal een hele kluif worden voor de ruiters en paarden. Het parcours bestaat uit twaalf hindernissen en vijftien sprongen. Tijd om even op gang te komen is er niet. Hindernis twee is direct een zeer brede en hoge triple bar die op een lastige vijf galopsprongen gevolgd wordt door een dubbel steil over water. Daarna volgt de 1,80m brede en 1m55 hoge oxer hindernis vier, gevolgd door een lastige keuzeafstand van een lange vier galopsprongen of korte vijf naar hindernis vijf. Het parcours gaat verder over de, via een flauwe S-bocht te rijden, lijn, die bestaat uit een stijl, een brede sloot en een oxer. Dan volgt via een rollback wending steilsprong hindernis tien om af te sluiten met de driesprong oxer, steil, oxer en steilsprong hindernis twaalf. 
Alle steilsprongen in het parcours , op die in de driesprong na (1m58) , staan op de maximale hoogte van 1m60. Twee oxers zijn 1m80 breed en oxer hindernis zes is zelfs 1m90 breed.

Na afloop van deze omloop volgt een tweede ronde voor de beste twintig combinaties. De aanvang van deze ronde staat gepland om 15:45 uur Nederlandse tijd.

Klik hier voor de startlijst.

Reacties