Voorbereidingen Europees kampioenschap in volle gang: “Het wordt echt heel erg druk...

Voorbereidingen Europees kampioenschap in volle gang: “Het wordt echt heel erg druk in Rotterdam”

ek kampioenschappen fei

Van 19 tot en met 25 augustus wordt het Kralingse bos in Rotterdam omgebouwd tot eersteklas topsport-locatie. De stad vormt dan het decor voor het Europees kampioenschap springen, dressuur en para-dressuur.

Groot, groter, grootst

Anita Lussenburg, press officer en hoofd van het mediateam van het EK vertelt: “Dit wordt het grootste paardenevenement dat ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Bovendien wordt het echt heel erg druk. Ik gaf bijvoorbeeld afgelopen weekend in Gotenburg een presentatie over de organisatie. Toen ik aan de pers vroeg wie allemaal in Rotterdam aanwezig was, gingen alle handen de lucht in.”

Terrein

Ze zijn in Rotterdam wel gewend om een groot evenement te organiseren. Sinds 1948 vindt er in het Kralingse bos jaarlijks het CHIO Rotterdam plaats. Het evenement dat dit jaar juist niet wordt georganiseerd in verband met het EK is tot op de dag van vandaag een groot succes. Toch gaat dit jaar het terrein volledig op de schop. Dit heeft te maken met het feit dat er drie verschillende EK’s worden verreden en er ook nieuwe elementen worden toegevoegd. 

Anders dan anders

Nieuw dit jaar is de boulevard langs de Kralingse plas. Hier komen stands, foodtrucks, kinderactiviteiten, side-events en een dagelijks afwisselend entertainmentprogramma. Lussenburg: “Je hebt hier een schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam. We willen dat de hele stad meegeniet en het is de bedoeling dat tussen nu en 25 augustus heel Rotterdam weet van het EK. Dus ook als je misschien wat minder van de sport houdt, maar toch zin hebt in een feestje, ben je hier op je plek.”

Side-events

In aanloop naar het EK, is er ook een uitgebreid programma bestaand uit side-events in Rotterdam. Volgens de website van het Kampioenschap ‘wordt de stad verrast door meerdere initiatieven. Deze moeten verschillende doelgroepen aanzetten tot bewegen’. Zo is er een groot, houten EK-paard die op centrale plekken in Rotterdam verschijnt. Kunnen basisschoolleerlingen tijdens de gymles een springparcours foutloos proberen af te leggen en worden er echte EK-hindernissen tijdens diverse paardensport evenementen neergezet.

Klik hier voor meer informatie over het EK
Klik hier voor meer informatie over de side-events

Bron: Rotterdam2019.com / Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Rotterdam2019.com

Reacties