Vonnis uitgesproken ten nadele van Maureen Lamers van Marestables

Vonnis uitgesproken ten nadele van Maureen Lamers van Marestables

0 18715
Wesley Candt

31 juli is er een vonnis uitgesproken in een zaak tegen de veelbesproken Maureen Lamers – Meereboer van Marestables. Jan Hendrik Meijerink werd in het gelijk gesteld en Lamers – Meereboer werd bij verstek veroordeeld. Vorige week maakte Lamers – Meereboer bekend dat zijn in verzet gaat tegen het vonnis.

Verkoop

Jan Hendrik Meijerink en zijn vrouw zijn Nederlanders die zijn geëmigreerd naar Hongarije. In 2016 nemen ze de beslissing om een deel van hun paardenbestand te verkopen. Ze brengen in eerste instantie drie Lippizaners naar Marestables. Meijerink betaalde Lamers in totaal 750 euro per maand voor deze drie paarden. In april 2017 besluiten ze nog drie Friese paarden naar Marestables te brengen voor de verkoop. Lamers krijgt één van de Lippizaners in eigendom en verrekent dit met het stalgeld van de Friese paarden. Meijerink is Lamers voor de Friese paarden geen stalgeld verschuldigd.

Telkens iets aan de hand

“April 2017 hebben we de Friezen zelf naar haar toe gebracht”, vertelt Meijerink. “Toen was alleen de oude Lippizaner er nog, die ze van ons had overgenomen. Ze vertelde dat de andere paarden net verkocht waren. Het werd een eindeloos verhaal, de paarden waren telkens verkocht, dan ging het weer niet door. Als we langs wilden komen, dan was er ook telkens iets aan de hand waardoor dat niet kon. Uiteindelijk heb ik via Facebook de Friese paarden opgespoord, de ene was in 2017 verkocht en de andere juli 2018. Maureen Lamers zei dat ze eind 2018 nog steeds niet verkocht waren.”

Betaling blijft uit

Meijerink heeft voor de twee verkochte Lippizaners 4000 euro per paard ontvangen. Er is echter nooit een rekening getoond of verantwoording afgelegd waaruit blijkt dat dit het daadwerkelijke bedrag is waarvoor de paarden zijn verkocht. Betaling van de Friese paarden en daarbij geleverde tuigen blijft grotendeels uit. Meijerink krijgt in november 2018 geen enkel gehoor meer bij Lamers. Hij vindt uit dat Lamers al meerdere malen is beschuldigd voor oplichting en het tv-programma ‘Opgelicht?!’ al eens een item aan Marestables heeft besteed. Daarom is Meijerink een gerechtelijke procedure gestart om duidelijkheid te krijgen wat er met de paarden gebeurd is en de koopsommen te ontvangen.

Besodemieterd

“Achteraf vraag ik me af waarom we zo goedgelovig geweest zijn, maar ze had overal een goed smoesje voor”, aldus Meijerink. “Ik had het veel eerder door moeten hebben, maar ze vertelt het zo geloofwaardig. Achteraf valt alles op zijn plaats. Ze heeft ons besodemieterd, daarom ben ik een strafrechtelijke procedure gestart.”

Meijerink werd door de rechtbank in zijn gelijk gesteld en Lamers werd bij verstek veroordeeld. Ze kreeg een dwangsom opgelegd. Inmiddels gaat zij in verzet tegen het gewezen vonnis. Lamers was niet bereikbaar voor een reactie.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties