Volledige deelnemerslijst WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Volledige deelnemerslijst WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden ironman h
Yvonne Osterholm - Ironman H FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

Voor negen verschillende landen komen in totaal 28 KWPN’ers aan de start van het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden. Het WK is van 1 tot en met 4 augustus in Ermelo.

Inmiddels is de volledige deelnemerslijst voor het WK bekendgemaakt. Vanuit 23 landen komen 122 jonge paarden naar Ermelo.

De Nederlandse combinaties met hun KWPN-ers waren al bekend, maar ze worden ook uitgebracht voor onder andere Groot-Brittannië, Hongarije, België en Oostenrijk.

Ironman H

Bij de zesjarige paarden komt onder meer de Bordeaux-zoon Ironman H in de ring. Evenals in 2018 komt hij uit voor Finland met Yvonne Österholm in het zadel. De KWPN-goedgekeurde Inclusive (v Everdale) loopt net als vorig jaar voor Groot-Brittannië, onder het zadel van Charlotte Fry.

Bij de vijfjarige paarden komt namens het KWPN voor België de elitemerrie Javea (v.Bon Bravour) aan de start, gereden door Tom Franckx. Voor Hongarije nemen Everdale-dochter Jemima LH en de Blue Hors Zack-zoon Jonker deel.

De Griekse amazone Christina Sachingolou doet mee met Jarinda (v Firestone) en El Capone-zoon Kartsevo Jewel Star gaat voor Rusland naar het WK.

WK-debuut

Voor Nederland maken onder andere de KWPN-goedgekeurde hengsten Jameson RS2 (v Blue Hors Zack) en Just Wimphof (v De Niro) hun WK-debuut.

Na het KWPN levert het Oldenburger Stamboek de meeste paarden (15). Het Deens Warmbloedpaarden Stamboek levert dertien paarden en het Zweedse warmbloedenstamboek twaalf. Er komen slechts drie paarden van het Cheval de Selle Français, twee BWP-ers en twee Trakehners aan de start.

Kijk hier voor de complete deelnemerslijst.

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties