Volle broer of zus van Darry Lou onder de hamer

Volle broer of zus van Darry Lou onder de hamer

Elizabeth Madden - Darry Lou
Elizabeth Madden - Darry Lou CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Voor de derde keer vindt bij de Sharjah Equestrian & Racing Club in de Verenigde Arabische Emiraten de Flanders Embryo Auction plaats. Twintig embryo’s gaan onder de hamer, van hengsten als Comme Il Faut, Big Star, Indoctro, Cornet Obelensky en Quick Star.

Een te veilen nakomeling van Tangelo van de Zuuthove is een volle broer of zus van Darry Lou, het succespaard van de Amerikaanse amazone Beezie Madden. Dit embryo komt namelijk uit moeder Venus, die ook volle zus Beat Me op de wereld zette en voornamelijk nakomelingen van Tangelo van de Zuuthove kreeg.

Het toekomstige veulen van Big Star komt uit een zus van het Grand-Prix-springpaard Zigali PS (v Kigali), die onder meer werd uitgebracht door Eric van der Vleuten en Eric Lamaze.

Veiling Opglabbeek

Ook in België worden embryo’s geveild. Dat gebeurt op zaterdag 12 januari tijdens Horse Auction Belgium op Sentower Park in Opglabbeek.

In België komen zes nakomelingen van Harley VDL, Catoki, Diamant de Semilly (2 maal), Halifax van ’t Kluizebos en Cumano. Het is ook mogelijk om online mee te bieden.

Deze veiling geldt als opwarmer voor het veiling-seizoen.

Eliteveiling

Flanders Foal Auction startte in 2011, toen nog onder de naam Aalst International Auction. Inmiddels is de veiling uitgegroeid tot een internationaal erkende eliteveiling.

Het eerste buitenlandse uitstapje van FFA was in 2017. Toen veilde het team voor het eerst embryo’s in de Verenigde Arabische Emiraten. Inmiddels zijn er ook veilingen in Ocala, Florida, in de Verenigde Staten en komend jaar in juni in Bolesworth (Groot-Brittanië).

Bron: Flanders Foal Auction

Foto: Digishots

Reacties