Volbloed dekhengst Monsun xx overleden

Volbloed dekhengst Monsun xx overleden

0 129

De volbloedlegende Monsun xx is op dinsdag elf september overleden aan een ongeneeslijke acute neurologische ziekte. Dit meldt St-georg. De hengst was van grote invloed op de Duitse volbloedfokkerij.
Monsun xx werd in 1990 geboren als zoon van Königsstuhl en werd tijdens de eerste jaren van zijn leven uitgebracht op de renbaan. Tijdens 23 wedstrijden kwam hij twaalf keer als winnaar over de finish en won onder andere twee keer de Grote Prijs van Europa. In 1993 werd hij gehuldigd als Galoppeerder van het Jaar.

Na zijn loopbaan als renpaard kwam hij ter dekking via dekstation Schlenderhan. Op een bepaald moment mochten de fokkers maar liefst 150.000 euro neertellen, een topprijs voor een Duitse volbloedhengst. Zijn nakomelingen presteerden eveneens goed op de baan. Zo bevinden zich onder zijn zonen en dochters meer dan 50 Group-1 winnaars. Schiaparelli, Novellist en Derby-winnaar Shirocco bevinden zich onder zijn meest succesvolle nakomelingen.

Over de jaren kwamen er veel kopers af op de hengst, maar eigenaresse Ullmann weigerde de afgelopen jaren blind geworden Monsun te verkopen.

Monsun xx is 22 jaar oud geworden.

Reacties