Vlog Bereden Politie: Lange dag voor paarden en ruiters

Vlog Bereden Politie: Lange dag voor paarden en ruiters

0 1691
bereden politie politiepaard
Politie © DigiShots

De Bereden Politie heeft voor het eerst een vlog gemaakt. In het filmpje is te zien hoe de paarden worden klaargemaakt voor een dienst tijdens een voetbalwedstrijd in de Rotterdamse Kuip.

Een agente laat zien hoe ze haar paard Winston, een sympathieke vosruin van rond de twaalf jaar, stiften indraait als voorbereiding op de gladde ondergrond in Rotterdam. Daarnaast laat ze zien hoe de optoming eruitziet en wat ze nog meer meeneemt om de avond zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo zijn er zowel in de kleding van de agent als aan het hoofdstel harde platen verwerkt. ‘Helaas is deze bescherming noodzakelijk,’ vertelt ze.

Begeleiding supporters

Vanuit Den Haag gaan Winston en nog één ander paard per vrachtwagen naar Rotterdam waar ook de andere combinaties verzamelen. Vanuit het zadel wordt gefilmd hoe de begeleiding van de supporters naar het stadion verloopt.

Tijdens de wedstrijd eten de paarden hooi op de vrachtwagen, waarna de dienst weer wordt opgepakt. De dag eindigt pas rond 00.30 uur. Dan zit het werk er voor de paarden op.

De Bereden Politie is van plan om vaker filmpjes van hun werkt online te zetten.

Bekijk hier filmpje hier:

 

 

Reacties