Gelderse hengst Vitens verkocht naar Italië

Gelderse hengst Vitens verkocht naar Italië

0 535
dressuur algemeen

De Gelderse hengst Vitens (v.Parcival) is begin dit jaar verkocht aan een nieuwe Italiaanse eigenaar. Daarover berichtten geregistreerden Matthijs van Middelkoop en Martin Oostenlaar.

Fokkerij

Voor de hengst, die in Nederland tot in het ZZ-licht werd uitgebracht, zagen Van Middelkoop en Oostelaar in het buitenland meer kansen in de fokkerij. Op zijn nieuwe adres in Italië zal Vitens daarom wederom voor de fokkerij ingezet worden, in combinatie met Andalusiërs. Doel hiervan is voor de nieuwe eigenaren om meer maat, formaat en vooral correctheid in de beweging te kunnen fokken. Ook is de voskleur voor hen een extra pluspunt. Van Middelkoop: “Ik hoop dat hij een mooi aantal merries kan dekken daar, hij geeft goede bewegingen door.”

Veulens

Tot aan dit jaar bracht Vitens in Nederland 158 veulens voort, die op de keuringen vooral opvielen vanwege hun souplesse in de bewegingen en veel houding hadden. Ook stonden ze goed in het Gelders type, en waren ze royaal ontwikkeld. Wanneer er nog vraag naar Vitens is vanuit Nederland, dan twijfelt van Middelkoop er overigens niet aan dat er mogelijkheden zijn voor fokkers: “Er zal ongetwijfeld sperma kunnen worden opgestuurd.”

Bron: KWPN

Reacties