Hoe vind je betrouwbare statistieken voor sport tegenwoordig?

Hoe vind je betrouwbare statistieken voor sport tegenwoordig?

0 114
renbaan renpaarden wedden

Wedden op paardensport is een zeer populair, ondanks dat je veel meer mensen hoort over het wedden op voetbal en andere sporten. Op de verschillende renbanen in Europa vinden met regelmaat races plaats.

Zo populair als het inzetten op paardenraces in Zweden is, met onder andere de nationale V75, is het in Nederland echter nog lang niet.

Bij het wedden op sportwedstrijden, races en toernooien, is informatie van groot belang. Wanneer je informatie hebt over de vorige races en wedstrijden, heb je een sterke basis om voorspellingen te kunnen doen. Maar waar vind je betrouwbare statistieken om een inzet te kunnen plaatsen en waar moet je op letten?

Statistieken voor de meeste sporten zijn makkelijk te vinden

Wil je bij een bookmaker of een online casino spelen op voetbalweddenschappen, dan zijn er meer dan genoeg websites waar je statistieken kunt vinden. Zo is xscores.com een eenvoudige website om te gebruiken. Het is daarnaast goed om te kijken naar de nieuwsberichten. Mist een bepaalde ploeg een heel aantal spelers vanwege blessures of schorsingen, dan kan dit uiteraard gevolgen hebben voor de uitslag van de wedstrijd.

Let wel goed op. Je wordt nóóit slimmer dan de bookmaker. De informatie die jij kunt vinden, kan de bookmaker ook vinden. Je ziet dan ook vaak dat de odds aangepast worden nadat bekend geworden is dat een bepaalde speler een blessure opgelopen heeft of een team extra wedstrijden moet spelen. Dat hebben we in het verleden meerdere malen gezien in de Premier League.

En voor het wedden op paarden?

Voor het wedden op paardenraces zijn net even wat minder gegevens beschikbaar in Nederland. Uiteraard zijn er veel fora en websites die de statistieken bijhouden. Maar veel van de bronnen zijn uit de tijd geraakt en worden niet of nauwelijks bijgewerkt. Gelukkig kun je bij de bookmakers wel genoeg informatie vinden wanneer je een weddenschap af wilt sluiten. Niet helemaal hetzelfde als op de drafbaan zelf aanwezig zijn, maar wel een goede manier om informatie in te winnen.

Het wedden op paarden is overigens een lucratieve manier van sportwedden. De winstkans bij een pool op paardenraces is namelijk groter dan de kans op winst bij veel van de overige kansspelen die online gespeeld kunnen worden.

Waar ga je spelen?

Wanneer je een plek wilt hebben om te spelen én informatie te vinden, dan kom je in Nederland al snel terecht bij Runnerz. Dit bedrijf heeft een vergunning om online weddenschappen af te sluiten. Ook offline in de wedkantoren kun je natuurlijk altijd je geld inzetten op paarden.

Betrouwbare statistieken vind je hier overigens ook meer dan genoeg. De voorbeschouwingen op de website geven een goed beeld van de mogelijkheden. Ook wordt er live informatie gegeven over de te lopen races, annuleringen en alles wat te maken heeft met de paardensport. Ook hier geldt uiteraard dat de bookmakers de informatie hebben die jij kunt vinden. Het is verstandig om je gokbeslissingen hierop af te stemmen. Is er een gedoodverfde winnaar en plaats je daar een tientje op, dan mag je al blij zijn wanneer je elf euro terugkrijgt. Dat is natuurlijk geen reden tot feest.

Voorsprong opbouwen

Voordat je gaat spelen op paardenraces, is het van belang dat je eerst kijkt naar de mogelijkheden die er zijn bij het plaatsen van weddenschappen. Net als bij alle andere kansspelen zorgt kennis ervoor dat je een voorsprong op kunt bouwen, omdat je beter op de hoogte bent van de mogelijkheden.

Ga je vaker spelen of ben je op zoek naar een betere strategie om informatie te vergaren voor races die in Nederland gelopen worden? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar fora en websites waar actuele informatie aangeboden wordt. Neem niet alles voor lief. Blijf vooral zelf scherp kijken naar de mogelijkheden die er zijn en welke uitslagen waarschijnlijk zijn. Zet daar de mogelijke winst naast en je hebt direct een goed beeld van de beste mogelijkheden. Heb je al ervaring met sportweddenschappen, maar nog niet met paardenraces? Dan raden we je vooral aan om je eerst te verdiepen in de sport, zodat je beter weet welke factoren een rol van betekenis spelen voor de mogelijke uitslag.

Reacties