Vincent Julien van Gasselt de verrassing van het NK dressuur Zware Tour

Vincent Julien van Gasselt de verrassing van het NK dressuur Zware Tour

0 3951
Vincent van Gasselt en Delacroix foto Ton Kooijman

Alle ogen waren afgelopen weekend op het NK in Ermelo gericht op Edward Gal, die met GLOCK’s Toto jr overtuigend Nederlands kampioen werd in de Zware Tour. De Kür die hij reed, op de muziek van Totilas, gaat inmiddels viraal. Toch waren er nog meer hoogtepunten in de Zware Tour.

Tussen de prestaties van de gevestigde orde, zoals Hans Peter Minderhoud, Emmelie Scholtens, Adelinde Cornelissen en Marlies van Baalen, was daar ineens Vincent Julian van Gasselt. Met Delacroix II reed hij twee dagen fantastisch en eindigde hij overall op de vijfde plaats!

Roze wolk

Vincent rijdt Delacroix nu vijf jaar voor eigenaresse Vera Verwelius. In Ermelo was het pas de vijfde keer dat de combinatie aan start kwam in de Grand Prix. In die Grand Prix noteerden ze 72,64% en werden ze zesde. In de Kür overschreden ze de magische 80%-grens met 80,03% en werden ze vijfde. “Ik zit op een roze wolk en ik kom er voorlopig niet meer af”, lacht Vincent. “Voor mij is hij al vijf jaar het beste wat ik ooit heb gehad, ik heb ook zoveel liefde voor dat paard. Voor mij is dressuur emotie. Dat ik nu deze emotie en liefde voor hem kon delen met het publiek, dat is fantastisch. Ik kon alleen maar huilen na afloop.”

Vooral genieten

“Voordat we de Kür binnen reden heb ik bijna alleen maar gestapt. Hij vond het zo spannend allemaal. Om de ring ademde hij uit en toen deed hij het gewoon. Van te voren had ik geen verwachting van het NK. Ik heb hem ook nog zo weinig gestart tot nu toe,  ik denk maximaal 15 keer vanaf het M1. Met Vera had ik afgesproken om gewoon lekker te gaan rijden en vooral van hem te genieten. Misschien dat we dan van start konden in de kleine finale. Dat het zo uitgepakt heeft is geweldig! Ik ben ook zo blij dat Vera en haar man mij dit gunnen. Ze stonden ook allemaal te huilen.”

Telefoon gecrasht

“Ik heb ook zoveel berichten gehad, ook van mensen die ik niet eens ken, dat mijn telefoon gecrasht is. Iedereen zei dat het beeld zo mooi was. Dat was ook mijn doel; met harmonie rijden en dat uitstralen. Zijn neus is altijd voor de loodlijn, de mond is dicht en bij de neusriem kan je er een hele hand tussen doen. Ik rij ook nooit met zweep. Ik was zo blij met Delacroix na de proef. Het publiek ging helemaal uit zijn dak. Daar keek ik wel van op.”

Tutten

Over zijn verdere planning vertelt hij: “Hij is pas tien jaar, dus we hebben de tijd, maar ik wil er nu wel vol voor gaan. Volgend jaar wil ik op dat podium! Ik heb heel veel paarden van mezelf verkocht om me op hem te richten. Ik ben ook de hele dag met hem bezig en loop lekker met hem te tutten. ’s Avonds rijd ik altijd nog even bij hem langs om weltrusten te zeggen. Ik ben zo blij en dankbaar dat me dit gegund wordt. Dit weekend was echt fantastisch en ik ben zo’n zin in de toekomst met hem!”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties