Vijftien springhengsten door op tweede dag eerste bezichtiging

Vijftien springhengsten door op tweede dag eerste bezichtiging

eerste bezichtiging springhengsten

De KWPN hengstenkeuringscommissie kreeg 41 springhengsten in de baan tijdens de tweede dag van de eerste bezichtiging in Ermelo. Daarvan werden vijftien springhengsten geselecteerd voor de tweede bezichtiging.

Het was een heel uiteenlopend gezelschap hengsten dat werd beoordeeld, met stokmaten uiteenlopend van 1.59m tot 1.76m. Ook de bloedlijnen waren heel gemêleerde bloedlijnen.

Fundament

‘We begonnen vandaag op het straatje beter dan gister, want we hebben minder opmerkingen over het fundament hoeven maken,’ vertelt commissievoorzitter Cor Loeffen. ‘Wel hadden we aardig wat kleine paarden, en daarmee bedoelen we hengsten onder de 1.64m.’

Bij de kleinere paarden lette de keuringscommissie extra op de galop en de rek in het lichaam. ‘Ook hadden we een stel royaal ontwikkelde paarden, waarvan sommige een wat zwaarmoedige indruk maakten en daar hebben we duidelijk op geselecteerd. We zoeken hengsten met atletisch vermogen en goede reflexen.’

Twee zonen

De hengsten Arezzo VDL en Verdi kregen beide twee zonen doorverwezen. Dinsdag werden al vijftien springhengsten geselecteerd.

Ook donderdag, vrijdag, zaterdag en maandag komen de springhengsten naar Ermelo.  Vrijdag zijn ook de Gelderse hengsten aan de beurt.

De eerste bezichtiging van de dressuurhengsten is van 4 t/m 8 december.  Op maandag 10 december is de  nakeuring van de rijpaarden.

De eerste bezichtiging is alle dagen live te volgen via www.kwpn.tv.

Alle uitslagen en het programma vind je op de website van het KWPN.

Foto: Digishots

Reacties