Vijfenveertig dressuur- en springhengsten maandag en dinsdag naar Ermelo

Vijfenveertig dressuur- en springhengsten maandag en dinsdag naar Ermelo

Louis ter Kwincke hengstenkeuring
Louis ter Kwincke KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

De dressuur- en de springhengsten die zijn aangemeld voor het verrichtingsonderzoek worden aankomende maandag en dinsdag aangeleverd op het KWPN-centrum in Ermelo. Onder hen is de Easy Game-zoon Louis Ter Kwincke.

Louis Ter Kwincke werd zevende in de kampioenskeuring tijdens de KWPN Stallion Show. De hengst doet ook bij het BWP mee, waar hij opmerkelijk genoeg als fokrichting ‘springen’ meekrijgt.

Dressuurhengsten

Vijftien driejarige en zeven vierjarige dressuurhengsten beginnen, als het goed is, maandag aan het onderzoek.

De vierjarige For Romance-zoon Kandour werd vorig jaar doorverwezen naar een later verrichtingsonderzoek, hij wordt aanstaande maandag opnieuw voorgesteld.

Trainbaar

De aangewezen hengsten worden eerst onder het zadel gepresenteerd en vervolgens worden zij klinisch gekeurd. Indien de hengsten zowel trainbaar zijn gebleken als klinisch in orde, begint voor hen het verrichtingsonderzoek.

Het voorjaarsverrichtingsonderzoek duurt dit jaar voor het eerst 50 dagen en is het laatste traject op weg naar hun goedkeuring.

Springhengsten

De aanlevering van de springhengsten is op dinsdag 16 april. Negentien driejarige en vier vierjarige hengsten komen naar het KWPN-centrum. Bij de driejarige springhengsten zit onder meer de als vierde in de kampioenskeuring geëindigde Verdi-zoon Lay Out.

Ook Arezzo-zoon Larezzo, als vijfde geplaatst in de kampioenskeuring, meldt zich aanstaande dinsdag in Ermelo, evenals de Kannan-zoon Lovekey SR en Lucky Luck (v Grandorado TN), die nu Quircky Jr. heet.
De kampioen van de KWPN Stallion Show 2018 wordt aanstaande dinsdag ook voorgesteld: Cornet Obolensky-zoon Kannan Jr.

De driejarige Falaise de Muze-zoon Livano wordt voorgesteld voor het vrijwillig onderzoek.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties