Vijf weetjes over kampioensmerrie Weihegold OLD

Vijf weetjes over kampioensmerrie Weihegold OLD

0 1698
Isabell Werth - Weihegold Old CHIO Aachen 2017 © DigiShots

De Duitse Isabell Werth scoorde vorig weekend een hattrick door haar derde wereldbekertitel op rij te winnen met haar schitterende zwarte merrie Weihegold OLD (v. Blue Horse Don Schufro). De merrie draait al een lange tijd mee op het hoogste niveau, maar toch zijn er een aantal dingen die het grote publiek nog niet weet van deze topsportster op vier benen. 

Wereldranglijst

Weihegold OLD staat sinds oktober 2016 bijna continu op de nummer één positie op de FEI wereldranglijst. Wel met uitzondering van twee maanden afgelopen herfst, toen Laura Graves Verdades (v. Florett As) haar tijdelijk op de eerste plaats verving. Alleen Charlotte Dujardin en Valegro (v. Negro) stonden langer bovenaan. De 23 maanden van Weihegold OLD moeten het toch afleggen tegen de 30 maanden van de Negro zoon.

Monsterscore

Maar liefst vier keer scoorde  De 14-jarige merrie boven de 90%. Haar persoonlijke beste score is 90,98%, die zij en Isabell verdienden op hun weg naar het behalen van hun derde gouden medaille voor de Europese kampioenschappen 2017 in Göteborg.

Veulens

Weihegold heeft 13 veulens gehad door embryotransfer , waardoor haar concurrentie- en trainingsschema niet werd verstoord. Deze omvatten twee goedgekeurde zonen: Total Hope (v. Totilas) en Sir Weihbach (v. Sir Donnerhall I). Ook werd Weihegold onlangs oma van een beloftevol veulen.  De moeder van het zwarte merrieveulentje is Weihegolds dochter Weihcine (v. Fürst Heinrich). En de vader is niemand minder dan Totilas!

Moeilijk te verslaan

Er zijn maar twee combinaties die Isabell Werth en Weihegold ooit hebben verslagen sinds het pensioen van Valegro. De Amerikaanse Laura Graves met Verdades deden dit twee keer en Isabell’s Duitse teamgenooy Sonke Rothenberger versloeg haar een keer met zijn Cosmo (v. Van Gogh).

Collectie

Tot op de dag van vandaag heeft Weihegold met vijf medailles – vier gouden en een zilveren – bijgedragen aan de indrukwekkende collectie van Werth.

Bron: Horse & Hound

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties