Vijf unieke driejarige merries in de online veiling van Van Olst Sales

Vijf unieke driejarige merries in de online veiling van Van Olst Sales

Madonna T was met €35.00 de veilingtopper van de Van Olst Sales Online veiling van vijf top merries.

Na twee zeer succesvolle edities van de veulenveiling van Van Olst Sales, biedt Van Olst Sales in de komende veiling vijf fantastisch gefokte driejarige merries aan, die allemaal al ster en voorlopig keur zijn. Een unieke kans om toekomstperspectief te kopen voor zowel de fokkerij als voor de sport.

De veiling begint op vrijdag 4 september om 12.00 uur en loopt af op maandag 7 september vanaf 20.00 uur.

€29.000

De tweede Van Olst Sales online veulenveiling was, net als de eerste veiling, wederom een groot succes! Alle veulens werden verkocht. Het hengstveulen Promes, een zoon van Glamourdale, was de veilingtopper en vertrekt voor €29.000 naar de Verenigde Staten. Het merrieveulen Pearl B (v. Jayson) heeft ook een nieuwe eigenaar in de Verenigde Staten gevonden en werd verkocht voor €18.000. Een dochter van het jonge toptalent Kjento, die tijdens de vorige veiling de veilingtopper leverde, bracht €14.000 op. Deze Periona K gaat een toekomst tegemoet in Groot-Brittanië. Net als bij de eerste veulenveiling, was de interesse bij de tweede Van Olst Sales online veulenveiling zeer groot. Opvallend was het grote aantal buitenlandse geïnteresseerden en de gemiddelde prijs, die over beide veilingen uitkomt op €12.416.

5 top merries

In de komende veiling van Van Olst Sales worden vijf absolute top merries geveild. Allen zijn zowel voor de fokkerij als voor de sport een geweldige aanwinst. In de collectie zijn dochters opgenomen van de tophengsten Negro, Johnson, Dettori, Inspire en Diëgo. Allemaal uit een geweldige moederlijn vol met predicaten en sportgenen.

Blikvanger Madonna T

Graag stellen we alvast één van de top merries voor. Madonna T is een zwarte blikvanger van de eveneens zwarte hengst Diëgo. Diëgo is klaar voor het grote werk en lijkt zich goed te vererven. Madonna T wist zelf op de stamboekkeuring rondom te overtuigen wat resulteerde in bijzonder hoge punten voor zowel exterieur als beweging. Voor de stap en de draf wist ze maar liefst 85 punten te behalen, voor het exterieur, de galop en de houding 80 punten. Hierdoor kreeg ze een uitnodiging voor de Nationale Merrie Keuring!

Zelfde moederlijn Chippendale

De moederlijn van Madonna is dezelfde als de moederlijn van de Grand Prix hengst Chippendale. Grootmoeder Jolinda is namelijk ook de grootmoeder van deze tophengst. Verder is zij ook nog de moeder van het Lichte Tour dressuurpaard Straus, het internationale Grand Prix dressuurpaard Ushie en nog drie Z2 dressuurpaarden. Andere bekende paarden uit de directe moederlijn zijn onder andere Prinsenstad winnaar Keano en de Grand Prix springpaarden Victoria en Mr. Acobat. Deze prachtige chique en zeer lichtvoetig en krachtig bewegende merrie is voor 2021 drachtig van Lantanas.

Gehele collectie

Benieuwd naar de andere top merries? Deze kunt u hier uitgebreid bekijken. Heeft u interesse en wilt u graag mee bieden vanaf 4 september, dan kunt u zich hier makkelijk en gratis registreren.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde of ontwikkelt Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

 

 

 

Reacties