Vijf springhengsten verlaten verrichtingsonderzoek

Vijf springhengsten verlaten verrichtingsonderzoek

0 225
springpaarden
foto: Remco Veurink

Afgelopen 4 november startten de springhengsten aan hun verrichtingsonderzoek van 21 dagen. De laatste week is inmiddels dus ingegaan, want op dinsdag 24 november staat de eindpresentatie gepland.

Vijf afvallers

Gisteren was de hengstenkeuringcommissie in Ermelo om de hengsten te beoordelen. Aansluitend is er overleg met de eigenaren geweest. Naar aanleiding hiervan werd de hengst met cat.nr. 21 (Etoulon VDL x Classe VDL) doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek. Voor de hengsten cat.nr. 9 (Diamant de Semilly x Toulon), cat.nr. 11 (Hardwell x Up to Date), catr.nr. 12 (Heart Touch x Voltaire) en cat.nr. 24 (Baloubet du Rouet x Quidam de Revel) werd het onderzoek beëindigd.

Eindpresentatie

Aanstaande vrijdag is de commissie wederom in Ermelo, dit keer om een springtraining bij te wonen. De eindpresentatie start 24 november aansluitend aan de eindpresentatie van de Gelderse hengsten. De eindpresentatie van de Gelderse hengsten start om 9.00 uur, die van de springhengsten naar verwachting om 10.15 uur. Deze is live te volgen via KWPN.tv.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties