Vijf op een rij voor Laura Graves en Verdades

Vijf op een rij voor Laura Graves en Verdades

Laura Graves Verdades
Laura Graves en Verdades op CHIO Aken in 2017

Laura Graves en haar Verdades hebben donderdag ondanks een foutje in de series om de pas met een score van 78,022% de winst gepakt in de Wereldbeker Grand Prix in Wellington. Dit betekent hun vijfde opeenvolgende zege, waardoor de combinatie vooralsnog onverslaanbaar is gebleven in het Global Dressage Festival-circuit van 2018.

De weg naar Tryon

‘Verdades maakte geen fouten’, aldus de dertigjarige amazone. ‘Ik ben superblij met hoe hij zich houdt bij deze temperaturen. Het geeft vertrouwen richting de Wereldruiterspelen in Tryon nu ik weet dat hij gewoon fit is. Hij zweette wel, maar was niet op na de proef.’

De Amerikaanse hoopt zich via de het Global Dressage Festival-circuit te plaatsen voor de Wereldbekerfinale. Ze verwacht daar en in Aken meeste concurrenten tegen te komen in voorbereiding op de Wereldruiterspelen. ‘Met een paard met zoveel ervaring als Verdades, wil ik niet teveel wedstrijden rijden. Ik kies dus de zwaarst bezette wedstrijden uit, zodat ik me kan meten met de besten van de wereld. Ik wil weten waar we staan als we naar Tryon gaan.’

Adrienne Lyle

Op 3,5 procent achter de onbetwiste winnares die door de jury unaniem op de eerste plaats werd gezet, volgde Adrienne Lyle. Haar zagen we met Wizard op de Olympische Spelen in Londen (2012) naar een individuele 37e plaats gaan en in 2014 maakte zij met hetzelfde paard in Caen deel uit van het Amerikaanse team dat vierde werd. Gisteren stuurde ze de elfjarige Hannoveraanse hengst Salvino Рdie dit jaar voor het eerst in de Zware Tour loopt Рnaar 74,457%.

Enkel de eerste twee combinaties wisten (ruim) boven de 70% te scoren. De derde plaats ging naar Chase Hickok met de – net als Verdades – Nederlands gefokte inmiddels 19-jarige Sagacious HF met 69,500%.

KWPN

De rubriek zat vol met Nederlands gefokte paarden, niet alleen van de ruiters die het podium bereikten. Maar liefst zes van de elf deelnemende paarden aan deze Wereldbeker Grand Prix zijn KWPN’ers.

Bron: GDF / Hoefslag

 

 

Reacties