Vijf Gelderse hengsten aangeleverd voor najaarsonderzoek

Vijf Gelderse hengsten aangeleverd voor najaarsonderzoek

Gisteren zijn de driejarige Gelderse hengsten aangeleverd voor het najaarsonderzoek. Zij lopen een test van ongeveer vier weken.

Allemaal door

Tijdens de afgelopen Stallion Show wees de hengstenkeuringscommissie, onder voorzitterschap van Marloes van der Velden, zes driejarige hengsten aan voor de test. Tijdens de onlangs gehouden herkansing onder het zadel is daar nog de tweede bezichtigingshengst Markant BK aan toegevoegd.

Gisteren kwamen vijf van die zeven hengsten aan op het KWPN-centrum. De hengsten werden voorgereden onder het zadel om het gereden zijn en de basisgangen te beoordelen en er werd eveneens gesprongen, zowel enkelvoudige sprongen als ook een lijntje. Alle gepresenteerde hengsten waren goed voorbereid en konden dienovereenkomstig beoordeeld worden. Ook tijdens de aansluitende veterinaire keuring werden geen hengsten geblokkeerd voor deelname.

De aangeleverde hengsten zijn:

  • Mac-Donja (Harley VDL x Burggraaf)
  • Mexpression (Expression x Koss)
  • Mandienio WL (Glamourdale x Parcival)
  • Marquis (Edmundo x Vitens)
  • Markant BK (Wilson x Sirius)

Legend (v. Guardian S)

Volgende week dinsdag is de aanlevering van de vierjarige Gelderse hengst Legend. Deze zoon van Guardian S werd tijdens de Stallion Show 2019 aangewezen voor de test die voor deze leeftijdscategorie drie weken omvat. De eigenaar had gekozen voor de test die dit voorjaar zou plaatsvinden, echter werd het voorjaarsonderzoek afgelast vanwege de corona-pandemie. Om die reden kan Legend dus deelnemen aan dit najaarsonderzoek.

Deelnemende hengsten

Bron: KWPN

Foto: archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties