Vier Stermerries bij gecombineerde Friese keuring

Vier Stermerries bij gecombineerde Friese keuring

0 75
fries

De stamboekkeuring in Boxtel en de locatiekeuring bij Stal Spliethof werden samengevoegd. Heftige regenval maakte de baan bij Stal Spliethof onbegaanbaar, gelukkig konden de paarden zich in Boxtel toch presenteren.

Eerste premie

Op de stamboekkeuring verdiende Nalina R. Ster A (v. Tsjalke 397) een eerste premie. Met ruime stap en haar sterke draf met veel houding wist de achtjarige Nalina het oranje lint binnen te halen. In de tweede ronde werd haar presentatie door juryleden Harrie Draaijer, Piet Bergsma en Ulrike Beissner niet beloond met een promotie naar Kroon. ‘Daarvoor kwam ze in bouw, met name in het middenstuk, wat tekort.’

Imponerende verschijning

Twee driejarige merries kregen een Ster tweede premie uitgereikt: de jeugdige Freija van de Demro stables (v. Tsjalle 454) mocht wat meer front hebben, maar had veel lichaamsgebruik in stap, en een zeer mooie manier van draven. De tweede Ster met een tweede premie was voor de grootramige Evora van de Hondshoeve (v. Hette 481). Een imponerende verschijning, zo gaf de jury aan. Ze heeft een actieve stap en een draf met veel ruimte, een sterk achterbeen en een mooie lichaamshouding. De fokkers van Evora, Sascha en Tommy Snellenburg uit Grashoek, maakten een extra vreugdesprongetje. Met het Sterpredicaat van Evora werd haar moeder Goulkje (v. Fabe 348) Preferent.

Preferent

Uit de catalogus van Stal Spliethof kwamen ook nog twee driejarige Stermerries met een tweede premie. Dunya vom Schladitzer See (v. Markus 491) was niet de grootste, maar had jeugd en een fraai rastype met een aansprekende voorhand. Met name door haar goede stap en sterke draf met opmerkelijk goed achterbeengebruik kreeg de merrie haar Ster. Bryscke van de Stierenweg (v. Alke 468) wist met haar royale -ze meet 1.69 meter- en stoere voorkomen indruk te maken. Haar Ster verdiende ze met haar ruime stap met een goed lichaamsgebruik en ze liet veel balans en draging zien in haar krachtige draf. De fokker heeft met de Ster van haar merrie ook een Preferente merrie: moeder Dryscke van de Stierenweg Ster A (v. Meinse 439), de halfzus van Hessel 480.

Drie eerste premie veulens

Bij de veulens werden drie eerste premies toegekend. Bij de hengstveulens kregen de lichtvoetig dravende Milan van de Boezem (v. Tiede 501) en de zeer rastypische Nier van de Terp (v. Fonger 478) een oranje lint. Bij de merrieveulens werd de super luxe Mirhte T. (v. Maurits 437) beloond met een eerste premie.

Bron: Phryso

Foto: Shutterstock

Reacties