Vier merries toegevoegd aan EPTM-test, twee merries naar huis

Vier merries toegevoegd aan EPTM-test, twee merries naar huis

hoofdstel keuring

Aan de 32 merries die al op het KWPN-centrum stonden voor de EPTM-test zijn vier merries toegevoegd. Zij nemen deel aan de tweeweekse test. Twee merries gingen naar huis.

Vrijdag was de tweede beoordeling voor de merries.

Correcte bewegingen

“Bij de springpaarden hebben we een leuke kopgroep, met een aantal goed springende merries,” licht Henk Dirksen toe. “Er is niet echt sprake van een ondereind, de merries laten zich goed rijden. Bij de dressuurmerries zitten er een aantal bij die laten zien over correcte bewegingen te beschikken. Maar het overgrote deel hiervan moet de komende weken nog wel wat progressie laten zien.”

Van de 32 merries zijn vandaag twee merries, in overleg met de eigenaren, naar huis gegaan. Zij misten nog wat kracht en waren nog net wat te jeugdig.

Derde beoordeling

Volgende week vrijdag is de derde en laatste tussenbeoordeling. Na afloop van de beoordeling vinden er gesprekken plaats met de eigenaren over de kans van slagen tijdens het EPTM-examen van vrijdag 25 januari.

Door deelname aan de EPTM-test kunnen merries in korte tijd van ‘groene’ veulenboeker naar bereden elitemerrie promoveren. Aanmelden van merries kan nog, via de website van het KWPN.

Via de Facebookpagina van het KWPN kun je een aantal video’s bekijken van de EPTM-test.

Foto: archief Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties