Vier merries geslaagd voor IBOP, Lolaniki geslaagd voor EPTM-examen

Vier merries geslaagd voor IBOP, Lolaniki geslaagd voor EPTM-examen

0 161
keuring thuiskeuring

Vrijdagochtend stond de beoordeling van de EPTM-test op de agenda. De merrie Lolaniki (v. Latour VDM) deed examen voor de verkorte merrietest. Later op de dag werden vijf van de zes paarden die meededen aan de IBOP beoordeeld. Vier merries hadden genoeg punten voor het IBOP-predicaat.

Geslaagd, ster en keur

Over Lolaniki, die vrijdagmorgen examen deed, vertelt Inspecteur Wim Versteeg: “De merrie draaft op een functionele manier en heeft een hele goede balans in de galoppade. Lolaniki is een paard dat zich fijn laat rijden en met name opvalt tijdens het springen door haar reflexen en vermogen. Hiervoor heeft hij respectievelijk een 8,5 en een 9 gehaald.” Lolaniki slaagde voor de merrietest met 83 punten.

Toen het examen erop zat, werd de merrie aangeboden voor stamboekopname. Zij is opgenomen in het stamboek met 75 punten voor het exterieur en werd daarmee ster. Door het nieuwe systeem dat ingevoerd is vanwege de coronacrisis, kreeg de merrie direct een graadverhoging naar het keurpredicaat.

Vier van de zes IBOP

Er stonden zes paarden op de startlijst van de IBOP vrijdagmiddag. Helaas bleek bij de beoordeling dat één van de paarden niet zuiver was in de beweging. Hierom is de beoordeling van die merrie stopgezet. Van de overige vijf paarden gingen er vier met het IBOP-predicaat naar huis.

De vier merries Imkebellie W (v.Numero Uno), Limoncello (v.Vingino), Licarla T (v.Grandorado TN) en Iveryment JJS (v.Dimaggio) zijn geslaagd voor de IBOP. Met 78 punten behaalde Imkebellie W de hoogste score van de dag. Jurylid Henk Dirksen vindt het een langgelijnde merrie die over een correct fundament beschikt. “Imkebellie W is heel ongecompliceerd en goed te rijden. Ze springt een fractie naar voren toe, maar toonde een goede reactie. Daarnaast beschikt ze over veel atletisch vermogen.”

Na afloop is Imkebellie W elite verklaard tijdens de stamboekopname. Daar werden ook Limoncello en Iveryment JJS ster verklaard. Omdat Licarla T het voorlopig keur-predicaat al op zak had is zij na de stamboekopname definitief keur verklaard.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties