Vier Gelderse hengsten naar tweede bezichtiging

Vier Gelderse hengsten naar tweede bezichtiging

Mister Gold GPH KWPN Eerste bezichtiging 2019
Mister Gold GPH KWPN Eerste bezichtiging 2019 © DigiShots

Vier van de zeven aangeboden Gelderse hengsten gaan door naar de tweede bezichtiging. Het gaat om zonen van Alexandro P, Wilson, Glamourdale en Expression.

Na de Gelderse hengsten verschenen er 19 springhengsten in de baan. Daarvan kregen er acht groen licht.

Goede moederlijnen

“Een duidelijk pluspunt van deze eerste dag is dat we een mooi aantal hengsten hebben kunnen selecteren die uit goede moederlijnen komen,” vond Cor Loeffen. “Moederlijnen waaruit al veel sportpaarden zijn voortgekomen. Het was geen dag met echte uitschieters naar boven, maar wel een koppel paarden die exterieurmatig acceptabel zijn, genetisch interessant zijn en een ruim voldoende verrichting lieten zien. Hengsten die we graag in de tweede bezichtiging opnieuw zien.”

Van vererver Stakkato Gold gaan twee zonen door naar Den Bosch. Een van hen is Mister Gold (Foto). De uitslag van de eerste dag van de eerste bezichtiging vind je hier.

Het straatje

Voor het eerst vond de exterieurbeoordeling op het straatje ook in de Willem Alexanderhal plaats. “We hebben het straatje op de korte zijde van de bak gelegd, zodat het voor het publiek allemaal goed te volgen is.”

Op donderdag komen nogmaals de springhengsten in de baan.

Op de website van het KWPN vind je de groepenindeling, uitslagen, foto’s, de livestream van de eerste bezichtiging.

Foto: Digishots

Reacties