Bronzen beeld geveild op Borculo JST Veulenveiling tbv Stichting Manegefonds ‘t Roessingh

Bronzen beeld geveild op Borculo JST Veulenveiling tbv Stichting Manegefonds ‘t Roessingh

Veulenveuling
Isa Verbeten, die na de veiling de cheque in ontvangst zal nemen.

De Nationale Eliteveiling Borculo stelt tijdens elke editie een goed doel centraal. Goede tradities moeten in ere gehouden worden, dus zal tijdens de eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling bronzen beeld geveild worden voor het goede doel. Dit jaar is dat Stichting Manegefonds ’t  Roessingh.

‘Paardrijden voor iedereen’

Op deze manege in Enschede wordt niet voor niets de slogan ‘paardrijden voor iedereen’ gehanteerd. Zo biedt Manege het Roessingh onder meer therapeutisch en aangepast rijden aan voor mensen met een beperking. Dit alles gebeurt onder ervaren, kundige en vooral ook enthousiaste begeleiding en met de hiervoor geschikte paarden en pony’s, inclusief noodzakelijke (technische) aanpassingen.

Waardecheque

De manege is voor het therapeutisch rijden deels afhankelijk van giften en donaties. En daarvoor is Stichting Manegefonds ’t Roessingh in het leven geroepen. Het manegefonds is erkend als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI), waardoor giften voor de gever fiscaal aftrekbaar zijn.

Een dergelijk mooi initiatief wil Veulenveiling Borculo graag ondersteunen. Galerie/Atelier Erna Visser uit Ootmarsum wil hetzelfde doen. Visser stelt als veilingstuk een bronzen beeld beschikbaar, waar in de entourage van de Borculo JST Veulenveiling op kan worden geboden. Veulenveiling Borculo hoopt op een mooie opbrengst,  en weet zeker dat Isa Verbeten (het meisje op de foto bij dit artikel), een jonge amazone die gebruik maakt van de mogelijkheden tot aangepast rijden op Manege het Roessingh, ook heel blij zal zijn.  Zij zal samen met haar ouders tijdens de veiling de waardecheque in ontvangst komen nemen.

Over Borculo JST Veulenveiling

De eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling vindt plaats op vrijdag 1 juni tijdens het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen. Zes exclusief gefokte springveulens zullen er onder de hamer komen in een programma waarin topsport en fokkerij innig samen zullen gaan. Kijk hier voor meer informatie. 

De reguliere editie van de Nationale Elite Veiling Borculo staat gepland op woensdag 29 augustus voor de springveulens en donderdag 30 augustus voor de dressuurveulens in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender.

Bron en foto: Veulenveiling Borculo

Reacties