Verzoek om te koersen afgewezen: “Het is onbegrijpelijk en zeer frusterend”

Verzoek om te koersen afgewezen: “Het is onbegrijpelijk en zeer frusterend”

Ook het tweede verzoek om koersen zonder publiek te organiseren op de drafbaan in Groningen is afgewezen, meldt RTV Noord.  Ook in Wolgeva, Duindigt en Alkmaar mogen geen koersen worden georganiseerd. Volgens de Veiligheidsregio’s worden de koersen als wedstrijden beschouwd.

De trainers en pikeurs trekken nu meer richting de drafbanen van onze buurlanden, waar dit soort koersen wel toegestaan zijn. Dit resulteert in dat de drafsport in Nederland nog meer onder druk komt te staan.

Niet mee eens

Siebren de Jong van de Koningklijke Harddraverij en Ren Verening (KHRV) is het er niet mee eens dat de draverijen als wedstrijden worden beschouwd. “De gemeente beschouwd de koersen als een evenement, maar het is geen evenement. Het zijn selectieproeven voor drafsportprofessionals, een werkgerelateerde bijeenkomst”, legt hij uit.

Politieke onwil

Volgens De Jong is het makkelijk om aan de coronamaatregelen te voldoen en is er sprake van politieke onwil. Daarom doet hij nog een laatste poging om de Veiligheidsregio op andere gedachten te brengen. . “Het is onbegrijpelijk en zeer frustrerend dat de Veiligheidsregio de koersen kwalificeert als evenement en daardoor de sector nog langer op slot zet. Er is sprake van politieke onwil, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Wij verzoeken u om het besluit in heroverweging te nemen. Wij zullen er alles aan doen om gezondheidsrisico’s te vermijden. In alle omringende landen wordt er wel weer gekoerst”.

Lees ook: Drafbaan Groningen: “Dit besluit heeft grote gevolgen voor de sport”

Bron: RTV Noord

Foto: Shutterstock

Reacties