Verwoestende brand in manege in Bad Oyenhausen

Verwoestende brand in manege in Bad Oyenhausen

0 355
brand brandweer stalbranden

Op 31 juli brak er een verwoestende brand uit in een manege in Bad Oyenhausen, Duitsland. Zeven paarden kwamen daarbij om het leven. Nu is er een vermoeden van brandstichting.

Brandstichting

Zoals de Schaumburg-Lippische Landes-Zeitung meldt, brak de brand in Bad Oeynhausen volgens de eerste bevindingen van de politie rond 03.00 uur uit. Stallen, een hooi- en stroopslag en het machinepark van de manege brandden af. “We gaan er nu van uit dat het brandstichting was”, zegt Nils Schröder van de districtspolitie Minden-Lübbecke. Het camerabewakingssysteem registreerde hoe twee mensen ’s nachts met de machine hadden geknoeid. Dat was waarschijnlijk waar de brand begon.

Zeven niet gered.

“Er zijn een paar aanwijzingen vanuit de bevolking”, zegt politiewoordvoerder Schröder. “We volgen ze momenteel op. De getuigenis is aan de gang ”, zei Schröder. Daarnaast zette de politie ook een branddetectiehond in en nam ter plaatse monsters. Op het moment van de brand stonden ongeveer 40 paarden op manege Kollmeyer. Zeven van hen konden niet worden gered – inclusief een drachtige merrie. Er raakte geen mensen gewond. 

Bron: St Georg

Foto: Archief

Reacties